10 найбільших інвестицій у регіоні Центрально-Східної Європи за липень

Команда AIN.Capital активно слідкує за тим, що відбувається та як розвивається tech-сцена Центрально-Східної Європи. Щомісяця редакція англомовного видання збирає інформацію про найбільші угоди, у яких брали участь стартапи та фонди країн регіону. У свіжій добірці — 10 липневих інвестицій.

Стартапи

Країна: Литва 

Інвестори: Highland Europe, Energize Ventures, Elephant VC

PVcase — постачальник програмного забезпечення для розробки сонячних проектів у Вільнюсі та Каунасі. Компанія зосереджується на автоматизації 3D-топографічних точок даних для моделювання фактичного розташування сонячних електростанцій. PVcase працює в Європі, Північній та Південній Америці, Азії, та Австралії. 

Країна: Україна 

Інвестори: Horizon Capital, Reach Capital, Hoxton Ventures

Preply — освітня платформа, що об’єднує репетиторів та викладачів зі студентами віртуально за допомогою онлайн-зв’язку. Платформа використовує алгоритм ранжування та класифікації репетиторів на основі машинного навчання. Preply створили українські підприємці: Сергій Лук’янов, Дмитро Волошин та Кирило Бігай. На платформі зареєстровано понад 50 000 викладачів. 

Країна: Словенія

Інвестори: BlackPeak Capital, Darwin AG, Kolektor, FMR

GenePlanet — біотехнологічна компанія, що спеціалізується на рішеннях для генетичного тестування. Заснований у 2008 році, GenePlanet проводить профілактичні генетичні тести, спеціалізується на NIPT, скринінгу раку та ДНК-тестах. Компанія співпрацює з понад 1000 медичними центрами, лікарями та страховими компаніями в більш ніж 35 країнах і має понад 100 000 клієнтів.

Країна: Румунія

Інвестори: Atomico, Lakestar, Kindred, Capnamic, Maersk Growth

Dexory — це компанія, яка розробляє платформу DexoryView, яка відстежує детальне місцезнаходження товарів, та дозволяє швидко надати точну інформацію про рівень запасів і їх розташування, а також краще приймати рішення в складських операціях. DexoryView – це «цифрова копія» складу, яка допомагає оптимізувати його складу та прогнозувати майбутні сценарії.

Країна: Україна

Rentberry — стартап у галузі нерухомості. Спочатку запускався на ринку в США, проте надалі сервіс масштабували також на Європу та Азію. Стартап пропонує платформу для довгострокової оренди житла, яка переводить усі процеси – перегляд квартири, підписання договорів та щомісячні платежі – в онлайн.

Країна: Чехія

Інвестори: CIBC Innovation Banking

Phrase — постачальник хмарного програмного забезпечення для локалізації з Праги. Стартап розробляє власний пакет локалізації, створений для автоматизації, керування та перекладу всього вмісту на мову аудиторії. Наразі Phrase має понад 300 співробітників і понад 4500 клієнтів у Європі, Азії, та Північній Америці.

Країна: Польща 

XTPL — виробник різноманітної продукції для нанопринтів, яка використовується в друкованій електроніці та виробництві високотехнологічних пристроїв. Компанія була заснована у 2015 році Філіпом Гранеком.

Країна: Словаччина

Інвестори: Venture to Future Fund, Across Private Investments, Zero One Hundred

SuperScale пропонує комплексну аналітичну платформу SaaS, яка допомагає розробникам ігор визначати стратегії збільшення прибутку, а також експертні послуги з публікації та керування іграми для збільшення доходів від ігор. Команда складається з 70 осіб, та має офіси в Лондоні, Братиславі, та Гданську.

Країна: Литва

Інвестори: European Innovation Council

Genomika — це deep tech компанія, яка розробляє рішення для зберігання ДНК. Рішення компанії дозволяють зберігати великі обсяги інформації в надзвичайно малому просторі, а також є більш стабільними та надійними для тривалого зберігання інформації.

Фонди

Країна: Польща

Стартап: британський Menzies

Menzies — це логістична компанія, яка надає послуги доставки у понад 47 000 точок. Вона має 100 відділень у Великобританії та Ірландії та керує автопарком із понад 3200 транспортних засобів, у яких працює понад 5000 людей.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук