Google почала масово блокувати корпоративні сервіси Google Workspace для росіян

Google почала масово блокувати корпоративні сервіси Google Workspace (корпоративна пошта, «Google Диск» та інше) для російських компаній, які знаходяться під санкціями. Як повідомляють російські ЗМІ, блокування почались в ніч на 10 серпня, тобто майже одночасно з блокуванням корпоративних підписок росіян від Microsoft.

  • Джерела у двох великих IT-компаніях розповіли російським ЗМІ, що в ніч на 10 серпня Google почав масово блокувати корпоративні сервіси Google Workspace (корпоративна пошта, Google Документи, «Google Диск» та інші сервіси) для російських компаній, які знаходяться під санкціями.
  • Після блокування сервісів співробітники компаній не можуть зайти в корпоративну пошту, скористатися електронним документооборотом через Google Docs, що «збільшує ризики фінансових і репутаційних втрат». Крім того, майже всі важливі корпоративні документи та листування росіян також залишилися в сховищі Google.
  • Росіяни стверджують, що Google продовжує блокувати російські підприємства, які знаходяться під санкціями ЄС або США, «мало того, американська компанія може робити це без попередження, що не дозволить компаніям зробити резервне копіювання на альтернативних майданчиках».
  • У 2022 році стало відомо, що Google має намір ліквідувати російське ТОВ «Гугл» і вивести за кордон співробітників, які хочуть продовжити роботу в американській компанії. В червні ТОВ «Гугл» подало заяву про власне банкрутство.

Чому це важливо?

Практично день в день з Google, компанія Microsoft, яка офіційно пішла з російського ринку ще на початку весни 2022 року, почала надсилати бізнес-клієнтам у росії повідомлення про зупинку продовження корпоративних підписок.

Можливо це просто збіг, можливо Google навіть передумає, та поверне свої сервіси російським компаніям (на жаль, приклади, коли компанії поверталися на ринок країни-агресора вже є). Проте хочеться сподіватися, що нові синхронні блокування росіян є проявом того, що західні компанії нарешті полишають ринок росії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук