Мережа пекарень «Ваш Лаваш» з’явилася в Україні у 2020 році якраз перед початком пандемії коронавірусу. Як зазначає її засновник, Ігор Дулин, не зважаючі на всі труднощі, заклади продовжили працювати, а бізнес-модель компанії впоралася з локдаунами. Тому компанія запустила формат партнерського відкриття точок. За 3 роки існування мережі відкрилося 42 пекарні «Ваш лаваш», з яких 11 працюють по франшизі.
Засновник мережі Ігор Дулин розповів про те, як працює мережа пекарень, як відкрити «Ваш Лаваш» по франшизі, скільки це коштує і яких партнерів шукають.
Про «Ваш лаваш»
- Першу пекарню відкрили на початку 2020 року у місті Червоноград, що у Львівській області.
- Ідею створення пекарні «Ваш Лаваш» засновник Ігор Дулин привіз з подорожей. Після мандрівок по Закавказзю йому дуже припала до душі тамтешня випічка, а особливо хліб — лаваш.

- У пекарні «Ваш Лаваш» повний цикл виробництва прямо на локації — від борошна до готової продукції, розповідають в команді.
- Загалом за три роки роботи мережі відкрилося 35 пекарень, понад 16 з яких під час повномасштабного вторгнення.
- Франшизу запустили майже одразу після відкриття першої пекарні, коли бізнес-модель довела свою успішність. Станом на кінець літа 2023 року вже відкрилося 11 пекарень по франшизі.

Вимоги до франчайзі
- Як розповідають у команді, в потенційних партнерах хочуть бачити бажання відкрити власну справу, націленість на результат.
- Крім цього, партнер має дотримуватись вимог договору та стандартів мережі.
- Бути готовим до активного управління бізнесом та його постійного розвитку.
- Мати необхідні інвестиції для старту бізнесу.
Вимоги до локації франчайзингової точки «Ваш лаваш»
- Місто з населенням від 10 000 людей.
- Розташування пекарні у центральній частині міста (продуктові супермаркети, навчальні заклади, продуктові/не продуктові ринки, лікарні, державні установи). Трафік мінімум 400 осіб/год.
- Широкий пішохідний тротуар, перший поверх з панорамним вікном, фасадний вхід без сходів, приміщення від 30 м.кв. до 100 м.кв.
- Наявність каналізації, водопостачання, є можливість встановлення витяжки;
- Потужність світла від 25 кВт, якщо пекарня без тандиру, або 35 кВт якщо пекарня з тандиром, або можливість заведення.


Умови співпраці
Паушальний внесок:
- Міні-пекарня — $6000.
- Пекарня — $7000.
- Кафе-пекарня — $8000.
Також є роялті в розмірі 4% від обороту.
Інвестиції партнера залежать від формату пекарні:
- міні-пекарня — $19 000.
- пекарня — $23 000.
- кафе-пекарня — $26 000.
Процес запуску точки
- Знайомство та зустріч на іншій діючій локації.
- Пошук відповідної до вимог локації.
- Підписання меморандуму.
- Пошук і погодження приміщення.
- Розрахунок фінансової моделі.
- Передача брендбуку, посібника з відкриття пекарні.
- Розробка дизайн-проєкту пекарні.
- Підписання договору франчайзингу.
- Ремонтно-оздоблювальні роботи.
- Пошук та навчання персоналу.
- Відкриття.



Що команда «Ваш лаваш» пропонує для франчайзі
- Допомога на всіх етапах запуску та функціонування пекарні: від вибору приміщення до повного супроводу в операційній діяльності після відкриття.
- Дизайн-проєкт пекарні та брендбук. Списки рекомендованого обладнання, контакти підрядників і постачальників.
- Допомога у підборі, навчанні та стажуванні персоналу.
- Стандарти і технологія виробництва: посібник з відкриття пекарні, книга продаж, стандарти якості, технологічні карти, стандарти роботи персоналу, інструкції з проведення рекламних кампаній, методики контролю якості продукції і т.д.
- Управління асортиментом: впровадження новинок та сезонних пропозицій, а також, перегляд асортименту, виходячи з попиту гостей пекарні.
- Маркетингова підтримка: розробка макетів рекламної продукції, розробка акцій.
- Навчання та розвиток кожного працівника, обмін досвідом між працівниками мережі.
- Проведення системних аудитів пекарні.
- Проведення регулярних загально мережевих зібрань для франчайзі.
- Постійне оновлення, розвиток і вдосконалення процесів ведення бізнесу.
Як стати франчайзі
Щоб стати франчайзі мережі пекарень «Ваш Лаваш» можна звернутися:
- за мобільним телефоном — 0934180888, Наталія;
- написати на пошту [email protected].
Нагадаємо, раніше AIN.Business розповідав як відкрити медичну лабораторію «Сінево» по франшизі: