NFT-ринок втрачає цінність, а зневірені інвестори шукають нові активи

Читати на RU

В серпні 2022 року люди готові були платити за NFT-автомобілі більше ніж за справжні, попри регулярні застереження про шахрайство, скам, та штучне створення економічної бульбашки на цьому ринку. Тепер, як повідомляє Bloomberg, цей ринок таки впав: місячний обсяг торгів NFT знизився на 81% із січня 2022 року по липень 2023 року, а інвестори шукають нові активи та пишуть судові позови.

  • Незважаючи на те, що NFT існують уже майже десять років, вони по-справжньому почали розвиватися лише в 2017 році, коли Dapper Labs дебютувала зі своєю грою CryptoKitties, де були зображення котів.
  • Кілька років потому вистрілив Bored Ape Yacht Club — NFT-колекція зі «знудженими мавпами». До ринку почали долучатися знаменитості та компанії, а деякі колекціонери миттєво стали мільйонерами, коли вартість їхнього мистецтва різко зросла.
  • Проте минулого року NFT, як і решта криптовалюти, зазнали болісної корекції, оскільки каскад гучних крахів і скандалів підірвали інвесторів на ринку цифрових активів, і без того стисненому зростанням процентних ставок. Але навіть попри те, що загальний крипторинок цього року дещо стабілізувався, NFT не змогли знайти свою опору.
  • І станом на зараз незамінні токени, які найчастіше асоціюються з цифровими творами мистецтва та іншими предметами колекціонування, записаними на криптоблокчейни, втратили більшу частину своєї цінності. А відома колись колекція Bored Ape Yacht Club втратила 88% своєї пікової вартості.
  • Ажіотаж і FOMO, або «страх втратити» навколо NFT, згасли після їх піку у січні 2022 року, змушуючи покупців і продавців намагатися знайти довгострокову вартість спекулятивних активів.
  • Згідно з даними DappRadar, місячний обсяг торгів NFT різко впав на 81% із січня 2022 року по липень 2023 року. За той самий період місячні показники продажів NFT впали на 61%.
  • Ринок змінив курс практично за всіма показниками. Настрої інвесторів зіпсувалися: колекціонери подають позови проти творців і продавців NFT після того, як побачили цінність їхнього мистецтва. Трейдери також рухаються далі, часто повертаючись до криптовалют: ціна біткойна цього року зросла приблизно на 60%.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук