До ВР внесли проект про електронний реєстр військовозобов’язаних

Читати на RU

У Верховній Раді зареєстрували проект закону про створення електронного реєстру військовозобов’язаних. Відповідний документ внесли до парламенту 18 вересня 2023 року за номером 10062.

  • Проект передбачає створення електронного реєстру, куди вноситимуть дані призовників, військовозобов’язаних, резервістів, а також дані про потреби армії в особовому складі.
  • Його створюють, зокрема, для ідентифікація призовників, військовозобов’язаних та резервістів.
  • Також його створюють для того, щоб оформлювати для громадян документи військового обліку. Наприклад, він надаватиме можливість для громадян подавати електронні заяви про набуття статусу учасника бойових дій.

«Проект Закону розроблено з метою законодавчого удосконалення процедури інформаційної взаємодії між державними реєстрами, встановлення можливості подання заяви (звернення) в паперовій або електронній формі до відповідних державних органів для набуття статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також визначення порядку набуття військовослужбовцями статусу учасника бойових дій під час дії воєнного стану», — йдеться у пояснювальній записці до проекту.

  • Про запуск електронного військового квитка та єдиного реєстру призовників йдеться доволі давно. Наприклад, на початку січня 2023 року Кабінет міністрів України затвердив новий порядок обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів. Зокрема, згідно із цими змінами, військовий облік українців буде відбуватися через Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів.
  • А на початку вересня новопризначений міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Міноборони працює над єдиним реєстром призовників та електронним військовим квитком.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук