Серед заарештованих активів Фрідмана є lifecell. Оператор працює у звичному режимі

Нещодавно суд заарештував активи російських олігархів Міхаіла Фрідмана, Петра Авена та Андрєя Косогова. Йшлося зокрема про телеком-активи, такі як частка Фрідмана у компанії «Київстар». Також стало відомо, що серед телеком-активів є ще один мобільний оператор — lifecell. Про це повідомляє «Економічна правда».

  • Раніше СБУ та Офіс генпрокурора повідомляли про арешт українських активів трьох російських олігархів, серед яких є співвласник компанії «Київстар» Міхаіл Фрідман. Загальна вартість активів складала 17 млрд грн. Йшлося про 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії.
  • Видання із посиланням на ухвалу Шевченківського суду Києва за 4 жовтня 2023 року (її поки немає у публічному доступі) повідомляє, що арешт стосувався і частки в операторі lifecell. За даними ухвали, на яку посилається видання, зокрема арешт накладено на корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу ТОВ «Лайфселл» вартістю майже 13 млрд грн, що належать Lifecell Ventures Cooperatief.
  • Також йдеться про те, що Фрідман, Авен та Косогов через компанію LetterOne володіють акціями турецької компанії Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S., яка є власником українського оператора звʼязку lifecell.
  • Як і у випадку із компанією «Київстар», у lifecell прокоментували цю новину таким чином: попри арешт активів компанія продовжує працювати і надавати послуги абонентам.

«Компанія lifecell повністю належить одній з найбільших компаній Туреччини в галузі телекомунікаційних та технологічних послуг — Turkcell. 54% акцій Turkcell перебувають у вільному обігу на Стамбульській та Нью-Йоркській фондовій біржах. Фонд добробуту Турецької Республіки (TWF) володіє 26,2% акцій Turkcell, що дає йому право призначати більшість членів ради директорів і номінувати голову правління. Решта 19,8% акцій Turkcell належать IMTIS Holdings S.à.r.l., компанії, яка в свою чергу повністю належить International Mobile Telecom Investment Stichting Administratiekantoor (нідерландський фонд), не маючи у ньому місць у раді директорів і жодних привілеїв, контролю або впливу на Turkcell або lifecell», — йдеться у пресрелізі компанії.

  • У lifecell також наголошують на тому, що Міхаіл Фрідман, Петр Авен та Андрєй Косогов не мають контролю або впливу на Turkcell та lifecell.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук