Новим CTO Uklon став Олександр Чумак — чому компанія міняє менеджмент

Читати на RU

Новим CTO компанії Uklon став Олександр Чумак, який раніше працював там як Solution Architect. Про це повідомляє DOU. Раніше компанія змінила людей на посадах CEO та COO, і це частина більш глобального плану: її співзасновники відходять від операційного управління.

Як обирали нового CTO та чим він займатиметься

  • «Олександр був фактично третьою людиною в технічній команді Uklon, тому пройшов усі етапи розвитку продукту, має хороший технічний бекграунд і досвід як у розробці, так і в менеджменті команд. Те, як виглядає Uklon зараз, — це і його досягнення. За цей час технічна команда зросла з трьох людей до майже 250», — розповідають у компанії.
  • На цій позиції він замінить співзасновника Uklon Віталія Дятленка, який уже певний час передає йому справи. Щоб обрати CTO, в компанії витратили два місяці, розглядаючи 60 заявок від кандидатів.
  • На нові посаді Олександр буде моніторити роботу технічної команди, будувати ефективні процеси розробки, які дозволяють виводити нові продукти на ринок, займатися продуктовою безпекою та організовувати систему підтримки для користувачів.

Чому в компанії міняють керівництво

Це — не перша заміна вищого керівництва у компанії. Наприклад, на початку серпня 2023 року новим СEO Uklon став Сергій Гришков. Усе це — частина більш глобального плану по відходу співзасновників компанії від операційного управління. Вони залишаються у компанії, працюватимуть над стратегією та іншими напрямками, але ролі CEO, COO та інші передають вихідцям з команди.

Детальніше про причини такого рішення в інтерв’ю AIN.UA розповідав співзасновник Uklon Сергій Смусь. За його словами, це драйвить внутрішню мотивацію, адже усі керівні посади посіли люди з команди Uklon. А для співзасновників це означатиме відхід від рутини і можливість займатися новими проектами та допомогою армії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук