Ілон Маск заявив, що США потрібно відновити «нормальні стосунки» з росією

Читати на RU

Підприємець, власник Twitter (тепер X) Ілон Маск знову озвучив точку зору, яку можна характеризувати як проросійську. Зокрема він заявив, що нині в США немає колишньої військової потужності і країні треба домовлятися із росією. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

  • Відповідну заявку Маск зробив під час обговорення на сесії Spaces у Twitter, де також був присутній кандидат у президенти США Вівек Рамасвамі, який, як і сам Маск, дотримується ізоляціоністських поглядів.
  • Підприємець висловив думку щодо того, що війна в Україні, а також конфлікт на Близькому Сході наближають Третю світову війну, а враховуючи начебто послаблення США на тлі інших глобальних геополітичних сил, країні потрібно відновлювати стосунки із росією.

«Нам потрібен мир в Україні та, я вважаю, ми маємо відновити нормальні стосунки з росією», — заявив підприємець, додавши, що поточна ситуація може підштовхнути рф до глибшого партнерства із Китаєм.

  • Маск також заявив, що на окупованих росією територіях українці начебто не протестують проти нової влади (це неправда – там діє рух опору), а також, що боротьба України з росією «безнадійна».
  • Це — не перший випадок, коли відомий підприємець висловлює проросійські погляди від початку повномасштабного вторгнення. Наприклад, у жовтні 2022 року Маск запропонував віддати росії Крим та назвав передачу півострова Україні «помилкою Хрущова» (таке обґрунтування здебільшого озвучують у російській державній пропаганді).
  • Також, відколи він придбав Twitter, його політику щодо боротьби із дезінформацією неодноразово оцінювали як неефективну. Фактично, Twitter за Маска перетворився на платформу із найбільшою кількістю користувачів, що поширюють фейки, зокрема проросійські.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук