Web Summit призначив нову CEO після скандалу із твітами екскерівника про Ізраїль

Читати на RU

Відома хайтек-конференція Web Summit цього року опинилася в центрі скандалу через слова свого засновника Педді Косгрейва про війну в Ізраїлі. Він звільнився з посади, а новою CEO конференції призначають Кетрін Меєр, колишню очільницю Wikimedia Foundation, громадської організації, що підтримує роботу «Вікіпедії». Про це повідомляє Bloomberg.

  • Web Summit має пройти у Лісабоні 13-16 листопада 2023 року. Це — центральна подія для інвесторів та стартапів, очікується, що кількість учасників цього року може сягати 70 000 людей. Але вона опинилась у центрі репутаційного скандалу через висловлювання її засновника.
  • Після атаки на ізраїльську територію, вбивства цивільних та взяття заручників, Косгрейв опублікував у Twitter (тепер X) пост, який натякає на підтримку Палестини у цій війні. 
  • Навіть висувалися припущення, що Косгрейв підтримав ХАМАС не через власні переконання, а через партнерство із урядом Катару і заплановану там конференцію у лютому 2024 року. Адже, за даними Reuters, уряд Катару є одним із спонсорів ХАМАС.
  • Цей та інші твіти Косгрейва збурили значну частину хайтек-спільноти. Деякі спікери скасували свої виступи, а великі венчурні фонди — свою участь. Зокрема, від відвідин конференції відмовились люди із Y Combinator, Sequoia Capital, Alphabet, Meta, Amazon та Intel. Посольство Ізраїлю в Лісабоні попередило уряд міста, що Ізраїль не братиме участь у конференції.
  • Після того, як стали зрозумілими масштаби скандалу, Косгрейв спочатку публічно вибачився, а потім пішов із посади CEO.
  • Українська делегація після аналізу ситуації довкола Web Summit вирішила не змінювати планів щодо відвідування конференції. При цьому, учасників делегації українська Мінцифри шукала ще у серпні 2023-го, а про можливе скасування поїздки раніше не оголошували.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук