Український AI-стартап Swarmer залучив інвестиції від D3

Читати на RU

Український ШІ-стартап Swarmer, який має на меті спростити людям роботу з дронами, залучив фінансування від фонду та акселератора D3. Про це AIN.UA розповіли у Swarmer. Сума інвестицій не розголошується. Відомо, що стандартний чек D3 в межах акселератора складає $125 000.

  • Swarmer заснували Сергій Купрієнко та Алекс Фінк у травні 2023 року. Стартап спеціалізується на програмному забезпеченні для управління місіями роїв безпілотників (коли в небі перебувають два і більше БпЛА, але мета у всіх одна).
Сергій Купрієнко та Алекс Фінк. Фото: Swarmer 
  • Флагманський продукт Swarmer — AI Copilot — дозволяє управляти одразу декількома безпілотниками, підвищуючи ефективність одного оператора в полі.
  • Mission Control Center на базі штучного інтелекту надає оператору можливість вирішувати складні завдання, безпосередньо керуючи лише одним БпЛА — решта рою працює напівавтономно. За інформацією розробників, ШІ Swarmer навчений на 1000 місіях, вдосконалений у змодельованому середовищі та перевірений на реальних маршрутах.
  • Продукт може бути корисним в різних галузях, включно із сільським господарством, будівництвом, безпекою тощо.

«Це програмне забезпечення може оптимізувати різні місії керування дронами, використовуючи точність ШІ. Зокрема йдеться про планування оптимальних маршрутів, підтримку автономного режиму в середовищі без GPS та з нестабільним зв’язком, а також виконання місії в режимі роя», – пояснюють в стартапі.

  • Залучені від D3 кошти в Swarmer планують витратити на прискорення розробки та розгортання Центру управління польотами ШІ в різних галузях. Мета — звести до мінімуму залежність рутинних завдань від операторів, дозволивши їм зосередитися на перевірці та нагляді за функціями ШІ під час місій із кількома дронами.
  • Стартап не розкриває точну суму оцінки. Але, як повідомив AIN.UA СЕО Swarmer Сергій Купрієнко, наразі вона складає до $10 млн.

«Загалом запускалися на власні кошти та revenue з першого комерційного контракту. Беремо інвестиції, щоб прискорити розробку і зменшити time-to-market», – пояснив Купрієнко. Доходи команда також не розголошує.

  • Частина команди Swarmer перебуває в Україні, частина – у США (Swarmer зареєстрований в штаті Делавер), Румунії та Польщі.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук