Ілон Маск таки подав «термоядерний позов» через звинувачення в антисемітизмі

Читати на RU

Соціальна мережа Ілона Маска X (раніше Twitter) таки подала «термоядерний позов» до суду на групу Media Matters for America, яка звинуватила платформу у дозволі на показ антисемітських публікацій поруч із рекламою, пише BBC.

Позов подали до суду в Техасі у понеділок 21 листопада. У ньому стверджується, що: «Media Matters свідомо та зловмисно виготовили зображення, які зображали публікації рекламодавців на платформі соціальних медіа X Corp, поруч із неонацистським і маргінальним вмістом білих націоналістів, а потім вказали, що на зображеннях типові користувачі платформи X».

«Media Matters розробила як ці зображення, так і відповідну медіастратегію, щоби відігнати рекламодавців з платформи та знищити X Corp»,

— йдеться в позові.

Тим часом генеральний прокурор штату Техас Кен Пакстон заявив, що він відкрив розслідування щодо Media Matters «на предмет можливої шахрайської діяльності» у звинуваченнях щодо X. Його офіс також опублікував заяву, в якій назвав ліберальну групу «радикальною організацією проти свободи слова».

Що трапилося?

  • Причиною позову стало дослідження цензора Media Matters for America, яке стверджувало, що платформа X дозволяє показувати рекламу поруч із антисемітськими та пронацистськими публікаціями, які соцмережа, схоже, не спішила блокувати через проблеми з модерацією.
  • Після публікації аналізу Media Matters, великі медіакомпанії, як-от Apple, Disney, IBM і Comcast, призупинили показ реклами на платформі і закликали CEO X Лінду Яккаріно піти з посади, щоби зберегти репутацію.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук