Купівля Forbes зірвалась: Остін Рассел не зміг придбати медіа через брак коштів

Читати на RU

Угода купівлі медійного гіганта Forbes зірвалась після того, як потенційний покупець видання Остін Рассел не зміг зібрати суму в $800 млн у своїх інвесторів, повідомляє Bloomberg.

  • Згідно з внутрішньою запискою головного виконавчого директора Forbes Майка Федерле, продавець видання, гонконзька компанія Integrated Whale Media Investments, розірвала угоду з Расселом, який не зміг зібрати кошти в інвесторів, щоби фіналізувати купівлю.
  • Рассел мав надати кошти до 1 листопада 2023 року, однак, через їхній брак на той момент, попросив про подовження терміну виплати. Поточний власник Forbes задовольнив це прохання і подовжив дедлайн на два тижні.
  • Продовження контракту дало йому час для залучення коштів інвесторів після того, як один з його найбільших інвесторів угоди, індійська компанія Sun Group, опинилася під пильною увагою через свої зв’язки з росією, повідомляє Axios. «На цьому етапі було вирішено, що в інтересах сторін розірвати контракт, — йдеться в заяві інвестиційного офісу сім’ї Рассела. — Ми бажаємо команді Forbes всього найкращого».

Раніше AIN.UA розповідав, чому угода опинилася під загрозою зриву. Зокрема, у жовтні 2023 року видання Washington Post опублікувало матеріал, згідно з яким ініціатором угоди та тим, хто фактично купує Forbes, насправді може бути Магомед Мусаєв, повʼязаний з Кремлем російський олігарх. Рассел же начебто був потрібен для узгодження угоди з регуляторами.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук