Сем Альтман усе ще намагається повернутися на посаду CEO OpenAI — The Verge

Читати на RU

Нещодавно звільнений із компанії OpenAI Сем Альтман не полишає надій повернутися на посаду генерального директора. До своїх попередніх обов’язків готовий повернутися і співзасновник компанії Грег Брокман, пише The Verge.

  • Умовою для повернення Альтмана та Брокмана є зміна решти членів правління, які ухвалили рішення про звільнення колишнього гендиректора.
  • Альтман, Брокман та інвестори OpenAI продовжують шукати оптимальний шлях вирішення питання з правлінням. Оголошення Microsoft про їхній найм джерела The Verge називають «моделлю стримування».
  • Після оприлюднення листа про можливе звільнення переважної більшості співробітників компанії Альтман написав у своєму X (раніше Twitter): «У нас більше єдності, відданості та зосередженості, ніж будь-коли раніше. Ми всі так чи інакше будемо працювати разом, і я дуже схвильований. Одна команда, одна місія».
  • Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла в коментарі CNBC зазначив, що долю співробітників, які хочуть приєднатися до Альтмана «вирішить правління OpenAI», але він «відкритий до всіх варіантів».

20 листопада 500 зі 770 співробітників OpenAI підписали листа про звільнення та приєднання до Альтмана в Microsoft, якщо правління, яке звільнило колишнього СЕО не піде у відставку. Станом на сьогодні заяву підписали вже 747 співробітників компанії, пише Financial Time. Серед них СТО Міра Мураті, СОО Бред Лайткеп та головний науковий спеціаліст Ілья Суцкевер, який, за словами Брокмана, і повідомив Альману про звільнення.

Що сталося?

  • 17 листопада стало відомо, що американська компанія OpenAI звільняє Сема Альтмана з посади генерального директора через те, що він «не завжди був відвертим у спілкуванні з правлінням».
  • За кілька годин після звільнення Альтмана, співзасновник і колишній президент OpenAI Ґреґ Брокман анонсував що теж іде з компанії на знак підтримки свого колеги.
  • Згодом пішли чутки, що компанія OpenAI розглядає повернення Альтмана на посаду, однак вони не підтвердились. Натомість новим СЕО компанії обрали Емета Шіра, співзасновника стримінгової платформи Twitch.
  • 20 листопада стало відомо, що Сем Альтман та його колега Ґреґ Брокман перейдуть працювати над ШІ до Microsoft.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук