Інженер Nvidia засвітив викрадені дані під час відеозустрічі – на компанію подали до суду

Читати на RU

Інженер компанії Nvidia випадково показав викрадені у французького автовиробника Valeo файли під час відеоконференції з представниками цієї ж компанії. Це призвело до позову Valeo проти Nvidia, пише Bloomberg.

  • Мохаммад Моніруззаман, інженер Nvidia, згорнув презентацію та випадково поділився своїм екраном під час відеоконференції з представниками Valeo. На екрані були викрадені раніше файли французької компанії.
  • Представники Valeo відразу помітили викрадену інтелектуальну власність та подали до суду в Німеччині.
  • Раніше інженер працював у Valeo. Слідство виявило, що під час роботи на компанію Моніруззаман викрав десятки тисяч файлів із вихідним кодом, надіславши їх на свою особисту пошту.
  • Суд визнав інженера винним та зобов’язав сплатити €14 400 штрафу. Згодом про ситуацію дізналися в Nvidia та намагалися залагодити, однак із рештою Valeo подала позов проти Nvidia до каліфорнійського суду.

Чому це важливо?

За інформацією The Verge, більшу частину останнього десятиліття Nvidia витратила на спроби вийти на автомобільний ринок. За свідченнями Valeo, Мохаммад Моніруззаман «завантажив без авторизації весь вихідний код передових систем паркування та допомоги водінню Valeo» на початку 2021 року разом із «десятками документів Valeo у Word, презентацій PowerPoint, PDF-файлів і електронних таблиць Excel, що пояснюють різні аспекти технології», перш ніж піти та приєднатися до Nvidia в серпні того ж року.

Адвокати Nvidia стверджують, що компанія не зацікавлена в коді Valeo і вжила швидких конкретних кроків для захисту заявлених прав французького автовиробника. Моніруззаман запевнив, що викрадені файли не поширювалися для інших співробітників і зберігаються суто на його особистому ноутбуці.

Крадіжки інтелектуальної власності рідко настільки вражають, але звинувачення в таких правопорушеннях постійно з’являються у глобальних перегонах за домінування на ринку безпілотних автомобілів, який, за прогнозами, зросте до $400 млрд до 2035 року, зазначає Bloomberg.

За 10 років капіталізація Nvidia зросла на 11 170 %, з $8,4 млрд у 2013 році до понад $1 трлн у 2023-му. За словами CNBC, акції жодної іншої компанії не зростали так швидко.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук