Adobe намагається врятувати угоду з Figma після заборони ЄС

Представники Adobe Inc. намагаються швидше завершити роботу, щоби заспокоїти європейських регуляторів, які погрожують заблокувати рекордну угоду для компанії з придбання Figma Inc. за $20 млрд. Про це пише Bloomberg з посиланням на обізнаних з процесом людей, які просили не називати їхніх імен, оскільки переговори є конфіденційними.

  • Adobe запропонувала не інтегрувати Figma у свій пакет Creative Cloud, а також розглядає можливість виведення з ринку Adobe XD, який конкурує з Figma. Компанія представить свою пропозицію європейським регуляторам 8 грудня у Брюсселі.
  • Угода, яка зберегла б за Adobe лідерство на ринку творчого програмного забезпечення, опинилася під загрозою з боку антимонопольних органів ЄС і Великої Британії, які заявили, що заплановане злиття може зашкодити конкуренції.
  • Завдяки поглинанню Figma компанією Adobe все більше творчої роботи виконуватимуть малі підприємства та звичайні користувачі — цей ринок швидко захопила Figma. Хоча Adobe випустила дешевші спрощені продукти для цієї аудиторії, більшість її пропозицій залишаються потужними програмами для фахівців.

Чому угода під загрозою?

Adobe продовжує говорити зі світовими регуляторами про купівлю Figma після того, як Європейська комісія виступила проти. Минулого тижня відділ конкуренції Європейського союзу попередив, що угода може суттєво зменшити конкуренцію на світових ринках інтерактивних інструментів дизайну продуктів та постачання інструментів для редагування зображень.

Кінцевий термін подання пропозиції до відділу антимонопольного контролю ЄС — кінець грудня, до 5 лютого ЄС має ухвалити рішення.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук