Голова NVIDIA прогнозує, що ШІ стане конкурентом людини вже за п’ять років

Генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг вважає, що штучний інтелект наздоганяє людей і скоро може стати доволі конкурентоспроможним. Про це він заявив на саміті The New York Times DealBook, пише CNBC.

  • На думку Хуанга, упродовж наступних п’яти років ми можемо побачити ШІ, який виконуватиме тести на рівні з людьми.
  • Хуанг прогнозує, що конкуренція в галузі штучного інтелекту призведе до появи готових інструментів, які компанії будуть налаштовувати під свої потреби: від проєктування мікросхем та створення програмного забезпечення – до відкриття ліків та рентгенографії.
  • Дохід компанії Nvidia у третьому фінансовому кварталі зріс втричі завдяки попиту на потужні графічні процесори, які потрібні для навчання моделей ШІ та виконання важких робочих навантажень у таких галузях, як автомобільна, архітектура, електроніка, інжиніринг та наукові дослідження.

Дженсен Хуанг вважає, що однією з причин того, що технічна галузь все ще далека від загального штучного інтелекту, є те, що попри вправність ШІ в розпізнаванні і сприйняття, він досі не може виконувати багатоетапне мислення, що є високим пріоритетом для компаній та дослідників.

Що думають про загрозу ШІ у світі?

З розвитком штучного інтелекту у світі все гостріше розгортається дискусія про його можливий негативний вплив, зокрема на розвиток інститутів демократії та ринку праці. У березні 2023 року, після презентації проєкту OpenAI GPT-4 понад 1000 лідерів та дослідників ШІ підписали відкритого листа із закликом узяти паузу в розробці потужніших систем, через «потенційні ризики для суспільства та людства».

На початку листопада в Мінцифри повідомили, що Україна підписала міжнародну декларацію, присвячену безпеці використання штучного інтелекту.

У листопаді стало відомо, що напередодні звільнення Сема Альтмана з посади СЕО OpenAI 17 листопада 2023 року дослідники компанії надіслали раді директорів листа із попередженням про «потужне відкриття в галузі штучного інтелекту, яке може загрожувати людству». Альтман прокоментував, що «не має особливих коментарів щодо цього нещасного витоку».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук