ВАКС арештував $1,5 млн криптоактивів, які знайшли в ексголови Держспецзв’язку

Вищий антикорупційний суд арештував $1,5 млн криптоактивів, які раніше знайшли у ексголови Держспецзв’язку Юрія Щиголя. Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України. 

ВАКС наклав арешт на криптовалюту Tether USDT у кількості 1,2 млн одиниць (на момент викриття – $1,2 млн), TRX у кількості 331 одиниць ($35) та 6,9 біткоїнів ($275 000).

Що сталося?

Колишнього голову Держспецзв’язку Юрія Щиголя підозрюють у незаконному привласненні 62 млн грн. Під час обшуку в його будинку правоохоронці виявили €82 000 та $72 000 готівкою, а також криптогаманець з $1,5 млн на рахунку. 

Згідно з даними Національного антикорупційного бюро України, директор ДП, що підпорядковане Держспецзв’язку, разом із колишніми головою та заступником голови структури Юрієм Щиголем та Віктором Жорою підозрюються в розкраданні держбюджету під час закупівлі програмного забезпечення у 2021–2022 роках.

Під керівництвом Щиголя і Жори Держспецзв’язку уклало договір купівлі та перерахувало кошти в сумі понад 285 млн грн. Тоді як реальна вартість становила 223 млн грн. Наразі були Щиголь, Жора, директор підпорядкованого Держспецзв’язку ДП та ймовірно директора бізнесу, який організував злочинну схему, затримали. Деталі справи – у дописі нижче. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук