Найочікуваніша гра: новий сюжетний трейлер та деталі про «S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля»

У межах PC Gaming Show: Most Wanted українська студія GSC Game World представила новий сюжетний трейлер гри «S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля», яка стала найочікуванішою грою на сьогодні.

  • PC Gaming Show визначили 25 найочікуваніших ігор на цей момент. Перше місце посіла українська S.T.A.L.K.E.R. 2, обійшовши Elden Ring: Shadow of the Erdtree (2 позиція) та Hades 2 (3 позиція).
  • Заразом був презентований новий сюжетний трейлер гри. У ньому показали головних персонажів: Бродягу, Коршунова, Фауста, Скіфа, Даліна. Також представили нові фрагменти ігрових епізодів.

«S.T.A.L.K.E.R. 2 — це найбільша й найскладніша гра в нашому житті. Це було амбіційним із самого початку, але перетворилося на найбільший виклик. Вона має надзвичайну значущість і глибокий особистий зв’язок для нас, створений у найстресовіших умовах, які тільки можна уявити, включно з пандемією, війною, переїздом, кібератаками, загрози життю тощо», — розповів Євген Григорович, генеральний директор GSC Game World під час промови на нагородженні PC Gaming Show.

  • Розробники S.T.A.L.K.E.R. 2 також поділилися новими деталями про гру в інтерв’ю китайському виданню Gamersky. За їніми словами, сюжет гри є нелінійним та залежить від кроків та виборів гравця. Основну гілку можна пройти за 40 годин, вона має чотири різні варіанти кінцівок. Деякі сайдквести впливатимуть на основний сюжет, але залишаються на розсуд гравців.

Чому це важливо?

  • «S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля» була вперше анонсована у 2010 році. Вона стане четвертою грою в серії та першою, яка вийде на ігрових консолях. Гра була анонсована після виходу «Поклика Прип’яті», реліз був запланований на 2012 рік, однак за рік до цього його скасували.
  • Гру знову анонсували у 2018 році. Реліз заплановано на перший квартал 2024 року — ексклюзивно на приставках нового покоління від Microsoft Xbox Series X/S, а також Windows.
  • Розробка гри припала на час пандемії та повномасштабного вторгнення росії в Україну. Від початку повномасштабної війни студія та її власники притрималися принципово проукраїнської позиції, донатять на армію, а влітку 2022 року оголосили, що приберуть російську озвучку із гри. Вона також не буде доступна гравцям із росії та Білорусі.
  • У березні 2023 року російські геймери опублікували 15 ГБ зливів: дизайн-документи, артбуки, концепти, напрацювання та, за словами росіян, сюжет гри. У червні 2023 року вони почали поширювати крадений білд гри, яка ще навіть не вийшла.
  • Українська студія продовжує працювати попри різні труднощі, на кшталт пожежі в чеському офісі.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук