Росіяни таки опублікували 15 ГБ зливів S.T.A.L.K.E.R. 2, бо GSC не піддалися на шантаж

Російські «геймери», що шантажували українську студію GSC Game World, та вимагали вибачень та повернення російської локалізації у відповідь на принципову позицію компанії таки опублікували 15 ГБ зливів.

В зливі присутні різні дизайн-документи, артбуки, концепти, напрацювання та, за словами росіян, сюжет гри. Тож радимо адекватним людям ігнорувати публікацію злитих файлів, які найближчим часом можуть гуляти мережею.

Чого вимагали росіяни?

11 березня у російській групі у ВК «Вестник «Того Самого Сталкера» на 13 000 підписників, з’явилося звернення її адміністрації (а точніше — адміністратора під ніком Nick Frost) із шантажем в адрес GSC Game World. Автор публікації стверджував, що володіє десятками гігабайтів нової гри, зокрема, сюжетом. І погрожував викласти це все в публічний доступ, якщо студія:

  • не вибачиться перед гравцями з росії та білорусі за «недостойне ставлення» до них (студія публічно займає проукраїнську позицію, донатить на армію, а влітку 2022 року оголосила, що прибере російську озвучку з гри);
  • повернути російську озвучку гри до 15 березня 2023 року;
  • розбанити адміна спільноти NF Star в офіційному Discord гри.

Студія зреагувала на це офіційною заявою, де написала, що на шантаж піддаватись не буде.

«Ми — українська компанія, і, як більшість українців, також побачили за останній час безліч набагато страшніших речей: наші зруйновані будинки, понівечені долі та смерті наших близьких. Залякати подібними діями нас не вийде. Шантажувати теж. Наша принципова позиція щодо підтримки України незмінна».

Що міститься в злитих файлах?

У відповідь на принципову позицію компанії таки опублікували 15 ГБ зливів. За словами росіян злив містить наступну інформацію:

  • різні дизайн-документи, артбуки, концепти, напрацювання та інше;
  • інформація про майбутні DLC та локації, які там будуть;
  • опис сюжетних предметів (детектори, контейнери) та сюжетних кат-сцен;
  • сюжет гри (поява та смерть ключових персонажів, відповіді на головні сюжетні питання із розряду «Що таке Серце Чорнобиля?»;
  • подробиці опрацювання ігрового світу;
  • кадри із різних білдів гри. Тести партиклів, анімації та іншого.

Ще під час першого етапу шантажування з боку росіян студія закликала всіх адекватних гравців, які щиро чекають релізу, утриматися від перегляду злитих матеріалів та не псувати собі враження від культової гри.

«Ми просимо вас, у випадку зливу, не дивитись та не розповсюджувати інформацію стосовно S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, бо застарілі та розробницькі робочі матеріали можуть розмити враження від фінальної ідеї, яку ми заклали у гру. Дочекайтеся, будь ласка, офіційного виходу. Ми всім серцем віримо, що вам дуже сподобається».

Чому це важливо?

Російські «геймери» почали шантажувати українську студію на другому році повномасштабного вторгнення росії в Україну, із десятками тисяч загиблих громадян, і цілими містами, які окупаційна армія знищила. GSC Game World працювала над грою при обстрілах, з підвалів та бомбосховищ, а багато її співробітників пішли до лав ЗСУ.

В грудні 2022 року під Бахмутом загинув у бою відомий розробник S.T.A.L.K.E.R Володимир Єжов. Від початку вторгнення студія вилучила свої ігри із російського сегменту Steam, і росіяни почали масово занижувати грі оцінки.

З часом цю і так гидку історію прикрасили подробиці. Адмін російської групи Nick Frost, який ймовірно є жителем Єнакієво (місто вказано у його профілі ВК), в обговореннях цієї теми підкреслює, що «за політику бан» і цей конфлікт «не про політику», але сам себе називає «учасником СВО», постить фото в формі та пише про «9 років бомбили Донбас».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук