Український ШІ-стартап Respeecher залучив $1 млн інвестицій у pre-series A раунді

Український ШІ-стартап Respeecher, який створює голоси для Голівуду та ААА ігор, залучив $1 млн інвестицій у pre-series A раунді. До раунду долучилися підприємець Гері Вайнерчук, фонди ffVC Poland, SID Venture Partners, Bad Ideas, а також ICU. Залучені кошти використають для масштабування і подальшого розвитку етичного напряму.

  • Стартап Respeeсher став відомим завдяки відтворенню голосів Дарта Вейдера й Люка Скайвокера для серіалів «Зоряних Воєн», а також у 2023 році — голосу Віктора Вектора для Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Актор, який озвучував героя гри помер у 2021 році. Спільно з CD Project стартап попросив у сім’ї актора дозвіл відтворити голос аби дати фанам шанс знову почути вже знайомий голос героя.
  • Нещодавно Respeecher оголосив що буде відтворювати голос Едіт Піаф для біографічного кіно Warner Music.
  • Також стартап компанія реалізує проєкт для популяризації кримськотатарської мови та ініціативу Share UA Voices яка дозволила світовим зіркам підтримати українців українcькою.
  • Залучені інвестиції допоможуть стартапу продовжувати перетворювати сервісний бізнес у платформу з посиленням етичної компоненти. Зараз Respeeсher продовжує розширення команди і планує посилити одразу декілька напрямів: технологічну унікальність, маркетплейс голосів та комунікаційні продукти, зокрема допомогу пацієнтам з порушеннями мовленнєвого апарату.
Команда Respeeсher, фото надане стартапом

«Наразі одні з найцікавіших оновлень, які маємо — це робота над відтворення голосу в режимі реального часу, можливість змінювати акценти мови для різноманітних видів комунікації та локалізації. Також ми продовжуємо робити проєкт які у світі може зробити тільки Respeecher — відтворення голосів у якості, яку поважає Голівуд, поступово стаючи все більш вагомим та надійним партнером як для гігантів оригінального контенту, так і креаторів із дуже обмеженими бюджетами», — розповідає Олександр Сердюк, співзасновник та СEO Respeecher

  • Стартап дозволяє одній людині спілкуватись голосом іншої завдяки використанню ШІ. Speech-to-speech технологія дає можливість передати весь емоційний діапазон мовця чи голосового актора, що особливо важливо в кінематографі.
  • Ця технологія також дозволяє зробити так званий кросмовний переклад — заговорити різними мовами власним голосом навіть якщо не володієте цією мовою, як у відео із Бером Гріллзом де він звертається українською.
  • Крім B2В напряму стартап також має SaaS-рішення — маркетплейс голосів. Він допомагає демократизувати технологію, зробити її більше доступною для менших контент креаторів.

«Інвестиції в ШІ-компанії є очевидним рішенням. Це інвестиція в креативну індустрію. Але творчість — це виклик. І голосові технології на основі штучного інтелекту є одним із багатьох способів вирішити цю проблему та масштабувати бізнес. Мені сподобалося, що Respeecher знає, як це зробити з етичним підходом та Голівудською якістю», — каже Гері Вайнерчук, інвестор та підприємець.

У попередньому раунді стартап залучив три мільйони інвестицій від Techstars, Comcast, ffVC, Technexus, Acrobator, ICU. На сьогодні загальна сума інвестицій становить $4 млн. Головний офіс компанії розташований Києві, а команда поки складається з 50 осіб.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук