У «Київстар» знову перебої в роботі – зв’язок відновили

Оновлено станом на 13:00. Спеціалісти «Київстар» усунули складнощі зі зв’язком, які виникли зранку 20 грудня у ряді міст на Заході й Півдні України. Наразі сервіси працюють у звичному режимі. Причини збою не повідомляють.

Мобільна мережа «Київстар» знову збоїть, про це в соцмережах повідомили абоненти з різних регіонів України. У компанії це підтвердили й повідомили, що працюють над стабілізацією мережі після атаки, яка сталася 12 грудня.

«Шановні абоненти! Наша мережа наразі на етапі стабілізації після масштабної хакерської атаки, тому все ще можуть виникати короткочасні складнощі в роботі послуг. Так, зранку 20 грудня в ряді міст на заході й півдні України виникли складнощі із голосовим зв`язком і роботою мобільного застосунку «Мій Київстар». Спеціалісти компанії працюють над відновленням сервісів. Робимо все можливе, щоб усунути технічні проблеми якомога швидше. Перепрошуємо за незручності», — пишуть у компанії.

Вранці 20 грудня про збої в роботі мобільного й домашнього інтернету, застосунку та зв’язку повідомляли абоненти Сумської, Рівненської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Донецької та інших областей.

Скриншот коментарів під дописом «Київстар» на Facebook

19 грудня в «Київстар» повідомили, що про відновлення швидкісного мобільного інтернету в метрополітені Києва, а раніше — у метро Харкова. Також повідомили, що розпочалася робота інформаційної системи «Мій Київстар», де абоненти можуть подивитись залишки на рахунках.

Хакерська атака на Київстар

Зранку 12 грудня в роботі «Київстару» стався масштабний збій, причина — масштабна хакерська атака на ядро мережі. Деякі Абоненти й досі не можуть скористатися послугами мобільного зв’язку та доступом до інтернету. 14 грудня стало відомо, що кібератака на «Київстар» була можлива через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників.

Служба безпеки України відкрила провадження за вісьмома статтями Кримінального кодексу України за фактом кібератаки на одного із національних операторів мобільного зв’язку «Київстар».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук