Дубілет запустив застосунок для екскурсій Flat Planet

Співзасновник monobank та Smartass Дмитро Дубілет запустив новий стартап під назвою Flat Planet – застосунок для екскурсій у світових містах. Про це він розповів на своїй сторінці у Telegram.

Що відомо?

  • Це туристичний застосунок з екскурсіями по всьому світу, який може стати замінником гідів.
  • Аудіоконтент автоматично синхронізується з геокоординатами та доступний багатьма мовами.
  • Наразі застосунок знаходиться на стадії бета-тестування, але його вже можна завантажити.
  • У застосунку поки доступні 120 екскурсій у 45 містах Європи та США.
  • Команда наразі сама створює екскурсії, але згодом на платформі кожен зможе публікувати свій контент та заробляти (як у Spotify).
  • Окрім аудіоекскурсій вулицями, згодом стане доступний контент по музеях та галереях.
  • Музеї самі вирішують, чи робити контент безкоштовним або платним (100% доходу отримуватимуть музеї).

Команда стартапу Flat Planet для початку планує запустити партнерство з 10 музеями та галереями в Україні та 10 музеями в Європі або США. Тому Дубілет попросив допомогти з контактами з міжнародними та українськими музеями та галереями.

Він зазначив, що команда хвилюється, як сприймуть їхній продукт, адже зараз майже все життя українців пов’язане з війною та допомогою Збройним Силам України.

«З іншого боку, цей стартап робиться українською командою, та робота над ним почалась ще до війни», – написав Дубілет.

Він також додав, що компанія чекає на туристичний бум в Україні після перемоги, тож буде готувати для відвідувачів багато українського контенту.

Це не єдиний проєкт Дмитра Дубілета

Дмитро Дублет та Олег Гороховський (а також ще кілька співзасновників) разом запускали Fintech Band і monobank. Згодом Дубілет вийшов із команди Fintech Band та із складу її акціонерів, сконцентрувавшись на нових проєктах, одним з яких став Fintech Farm.

Fintech Farm заснована трьома українцями Дмитром Дубілетом, Олександром Вітязем та Миколою Безкровним у 2020 році. Це — платформа для запуску необанків у партнерстві з традиційними банками по всьому світі. Першим проєктом Fintech Farm став Leobank, який компанія запустила в Азербайджані з місцевим банком Unibank. Цей проєкт має приблизно 1 млн активних клієнтів та вже вийшов у прибуток.

У квітні 2023 року Fintech Farm закрила раунд B на $22 млн. Лід-інвестором раунду виступив фонд Nordstar, а сам раунд є комбінацією еквіті та convertible loan. Влітку компанія скоротила частину команди.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук