Британсько-український стартап Carmoola залучив £15,5 млн інвестицій

Лондонський стартап Carmoola, серед засновників якого є українці, оголосив про новий раунд інвестицій у розмірі £15,5 млн на розвиток свого онлайн-майданчика для купівлі автомобілів з опцією «купи-зараз-плати-потім». Загалом сума залучених інвестицій у проєкт сягнула майже £157,4 млн.

  • Цей раунд фінансування є продовженням серії A, проведеної у лютому 2023 року, і залучений за участі тих самих інвесторів: фінтех-спеціалістів QED Investors, VentureFriends, InMotion Ventures (інвестиційного підрозділу Jaguar Land Rover), а також нью-йоркських інвесторів AlleyCorp та київських u.ventures.
  • Carmoola використовуватиме ці кошти для подальшого просування на британському ринку фінансування вживаних автомобілів, обсяг якого становить £100 млрд і, за прогнозами, зросте до £190 млрд до 2027 року.
  • Кошти будуть спрямовані на розширення команди Carmoola з 29 до 36 осіб протягом наступного року, зокрема в маркетингу та на ринках капіталу.

Carmoola, який запустила свою програму у березні 2022 року, трансформує ринок автокредитування, повертаючи контроль покупцям і усуваючи нерівність в знаннях, яка виникає при використанні традиційних та застарілих моделей кредитування.

Як це працює?

Користувачі заходять у мобільний застосунок Carmoola, встановлюють свій бюджет, вводять номерний знак автівки та отримують кредит через платформу сервісу. Carmoola використовує власний алгоритм ціноутворення та дані відкритого банкінгу для оцінки кредитоспроможності, пропонуючи відсотки на рівні 6,9% – 14,8%.

Що каже Carmoola?

За словами СЕО та співзасновника компанії Айдана Рашбі, бізнес стрімко зростає, а дохід збільшився у 5 разів. Він також зазначає, що Carmoola вдалося розширити канали дистрибуції та успішно адаптується до складних ринкових умов, навіть попри підвищення процентних ставок.

Раніше оформлення автокредиту часто відбувалося через посередників, які стягували комісію. Після заборони Управлінням з фінансової поведінки Великої Британії (FCA) таких комісій у 2021 році, Carmoola отримала можливість залучати клієнтів за нижчою ціною, виключивши посередників.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук