Адвокати Ігоря Мазепи оскаржили рішення суду щодо його арешту – діяльність компанії призупинена

Адвокати бізнесмена Ігоря Мазепи подали апеляційну скаргу на ухвалу Печерського районного суду Києва, повідомляє юридична компанія EQUITY. Суд обрав Мазепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 349 млн грн.

«Вказана апеляційна скарга буде доповнена після отримання повного тексту ухвали суду першої інстанції. Робота над справою продовжується. Деталі згодом», – йдеться у повідомленні.

Діяльність Concorde Capital «паралізована»

Діяльність офісу інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи призупинилася внаслідок обшуку 18 січня, проведеного, як заявила «Інтерфакс-Україна» пресслужба компанії, без ухвали слідчого судді.

Також у компанії повідомили, що у результаті обшуку в офісі були вилучені особисті телефони та комп’ютери працівників, приблизно 10 тек з матеріалами, які «не належать до періоду й території, щодо яких здійснюється кримінальне провадження».

У ДБР заявили, що не вчиняли жодних дій, які заблокували би бізнес або обмежили діяльність інвестиційного фонду Concorde Capital.

Також у пресслужбі підтвердили, що будинок засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи у Чернігівській області згорів.

Що сталося?

Працівники ДБР спільно з Нацполіцією затримали Мазепу 18 січня на українсько-польському кордоні під час спроби виїзду.

Бізнесмена підозрюють в організації схеми протиправного заволодіння 2,4 га, на яких розміщуються гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС, а наразі розташоване котеджне містечко преміумкласу Goodlife Park.

У різних регіонах України затримали ще трьох осіб, зокрема брата Мазепи, а в офісі Concorde Capital та офісах деяких її співробітників було проведено обшуки.

ДБР зазначало, що обвинуваченим загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд відправив Мазепу під варту до 27 лютого з альтернативою застави у розмірі майже 349 млн гривень. Водночас прокуратура просила для Мазепи арешт із заставою у 700 млн грн.

Голова і засновник Concorde Capital назвав це рішення «суду свавіллям замість правосуддя та фактично безальтернативним арештом».

У травні 2023 року Ігор Мазепа анонсував антирейтинг правоохоронців та суддів, які зловживають своїми повноваженнями та чинять тиск на бізнеси. Уже в червні його підтримали 42 підприємці, які опублікували «Маніфест українського бізнесу на захист 42 статті Конституції».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук