Гра Elden Ring може отримати мобільну версію

Китайський холдинг Tencent працює над адаптацією консольної гри Elden Ring для мобільних пристроїв, пише Reuters з посиланням на три джерела, знайомих з цим питанням.

  • У 2022 році Tencent, яка є найбільшою геймінговою компанією у світі за обсягами доходів, придбала ліцензійні права на Elden Ring у японської студії FromSoftware. Тоді ж була створена команда з кількох десятків людей для роботи над прототипом. Проте, за словами інсайдерів, прогрес доволі повільний.
  • Хоча Elden Ring не має покупок всередині, Tencent планує зробити її безкоштовною та додати цю опцію.

Elden Ring вийшла у 2022 році та розійшлася тиражем у приблизно 20 млн копій за перший рік, ставши другою за обсягами продажу грою у світі після Call of Duty: Modern Warfare II. Це екшн-рольовка з відкритим світом, консультантом створення сюжету якої став автор «Гри престолів» Джордж Мартін. Автор гри – ветеран геймдизайну Хідетакою Міядзакі (Demon’s Souls, Dark Souls, Bloodborne).

Раніше голова правління Tencent заявив, що ігровий бізнес перебуває під загрозою, саме тому компанія перебувала в пошуках нового хіта. Хоча минулі ігри Tencent, зокрема PUBG Mobile, продовжують приносити дохід, останні продукти не відповідають очікуванням.

Раніше Tencent стикалася з проблемами адаптації великих консольних ігор для смартфонів. У грудні компанія закрила проєкт за мотивами популярної франшизи Nier через проблеми з монетизацією.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук