Чат-бот Bard тепер називається Gemini – для Android випустили окремий застосунок

Google перейменувала свого чат-бота Bard. Тепер він називається просто Gemini – як і сімейство моделей штучного інтелекту, розповіла компанія у своєму блозі.

Функції базової версії не зміняться, вона працює на Gemini Pro 1.0 і доступна більш ніж 40 мовами, зокрема й українською, у більш ніж 230 країнах.

Gemini Advanced

Окрім того, з’явився платний тариф Gemini Advanced, який відкриває доступ до моделі Gemini Ultra 1.0 – найпотужнішої та найфункціональнішої технології штучного інтелекту Google. Компанія стверджує, що Ultra 1.0 краще справляється з програмуванням, логічними міркуваннями, творчістю, а також краще розуміє контекст з попередніх розмов.

У майбутньому Gemini Advanced запропонує покращені можливості програмування, аналізу даних та роботи з різними типами контенту. Сьогодні Gemini Advanced доступний англійською мовою в більш ніж 150 країнах і територіях, і з часом його обіцяють розширити на більшу кількість мов.

Gemini Advanced доступний у рамках передплати Google One AI Premium. Перші два місяці – безкоштовно, далі – $19,99 на місяць.

Gemini для Android

Також Google представила мобільний застосунок Gemini для Android. Мобільна версія Gemini вміє приймати текстові та голосові команди, а також здатна проаналізувати завантажене зображення або скріншот екрана.

Наприклад, ви можете сфотографувати спущене колесо і попросити інструкції, чи згенерувати власне зображення для запрошення на вечерю або попросити допомоги в написанні складного текстового повідомлення.

Користувачі iOS зможуть спробувати чат-бот Geminy у застосунку Google упродовж декількох тижнів. Поки він, як Andoid-версія, буде доступний у США і лише англійською.

Раніше Google анонсував нові можливості для Bard, зокрема і в Україні. Просунута версія ШІ-моделі Gemini Pro стала доступна українською мовою.

У грудні 2023 року компанія оголосила про запровадження моделі Gemini у свій чат-бот Bard.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук