Французька NJJ Capital хоче придбати «Датагруп-Воля»

NJJ Capital, що належить французькому мільярдерові Ксав’є Ньєлю, має намір придбати активи одного з лідерів телекомунікаційної галузі України — «Датагруп-Воля» (Datagroup Holding Limited). Відповідну заяву повторно розглядає Антимонопольний комітет України (АМКУ), повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на підтвердження від АМКУ.

Заява про надання дозволу на опосередковане придбання акцій компанії надійшла до комітету ще 29 грудня 2023 року. Однак через те, що заява не відповідала встановленим комітетом вимогам, її повернули 12 січня 2024 року.

Повторна заява надійшла до комітету 23 січня. Її розглянуть у встановлені законодавством терміни.

Раніше NJJ Capital заявила про придбання в Україні підрозділів компанії Turkcell – мобільного оператора lifecell, мережу колцентрів ТОВ «Глобал Білгі» та оператора вишок звʼязку ТОВ «Укртауер».

Першу заяву про узгодження угоди АМКУ також повернула через невідповідність встановленим вимогам. 23 січня Комітет отримав повторне звернення.

NJJ Capital хоче купити українські підрозділи турецького оператора Turkcell за $500 млн. 

Про NJJ Capital

NJJ Capital – інвестиційна компанія, заснована французьким мільярдером Ксав’є Ньєлем, який також є засновником телекомунікаційної групи Iliad. NJJ Capital інвестує в різні галузі, зокрема телекомунікації, медіа та технології. Бізнесмен також є власником газети Le Monde. Статки Ньєля оцінюються в $10,4 млрд.

Про «Датагруп-Воля»

Компанія надає послуги фіксованого зв’язку, цифрового телебачення та доступу до інтернету. У грудні 2020 року придбала 100% українського провайдера Volia. «Датагруп-Воля» також активно розвиває напрям хмарних сервісів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук