OpenAI розробляє пошукову систему та планує конкурувати з Google

OpenAI, розробник відомого чат-бота ChatGPT, планує створити пошукову систему, яка стане прямим конкурентом Google. Видання The Information, посилаючись на джерело, знайоме з планами, стверджує: компанія веде роботу над пошуковим вебпродуктом,

Частково ця послуга буде працювати на базі пошукової системи Bing від Microsoft. Поки що незрозуміло, чи це буде окремий сервіс від ChatGPT. Варто зазначити, що ChatGPT Plus пропонує функцію «Переглянути з Bing» як частину платної підписки.

Звернення OpenAI до Bing для потенційної підтримки своєї нової пошукової пропозиції узгоджується з масштабними інвестиціями Microsoft в цей ШІ-стартап протягом останніх років. Microsoft вже інтегрувала моделі OpenAI в такі продукти, як пошук Bing і Copilot. Спираючись на сильні сторони обох компаній, пошуковий інструмент OpenAI може використовувати підхід, заснований на знаннях, який перевершує традиційні пошукові системи, що зосереджуються лише на ключових словах і посиланнях.

Якщо інформація підтвердиться, це стане прямою спробою OpenAI кинути виклик Google. Пошук в інтернеті є основою успіху Google, а пошукова реклама вже багато років приносить компанії величезні доходи.

Нещодавно Google перейменувала свого чат-бота Bard. Тепер він називається просто Gemini – як і сімейство моделей штучного інтелекту.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук