OpenAI досягла позначки у $2 млрд доходу і планує подвоїти її у 2025 році

Компанія OpenAI досягла щорічної дохідності у $2 млрд за 2023 рік, що робить її однією з перших технологічних компаній за швидкістю розвитку. Про це пише Financial Times.

  • Цього показника вдалося досягти у грудні 2023 року, за даними джерел, знайомих з їхніми фінансами.
  • Вони додають, що компанія, яку підтримує Microsoft, вірить у можливість подвоїти цю цифру у 2025 році завдяки великому інтересу з боку бізнес-клієнтів, які прагнуть використовувати технологію OpenAI для впровадження генеративних інструментів ШІ на робочому місці.
  • Станом на грудень річний дохід компанії становив понад $1,6 млрд, що значно перевищує показник у $1,3 млрд, зафіксований у середині жовтня 2023 року. Таке різке зростання пов’язане з успіхом продукту ChatGPT.
  • Це надзвичайне зростання ставить OpenAI поруч із Google та Meta, яким вдалося досягти доходу в $1 млрд протягом десятиліття після свого заснування.
  • За оцінками інвесторів, вартість OpenAI, що базується у Сан-Франциско, перевищує $80 млрд.

Крім того, за даними WSJ, наразі Сем Альтман шукає трильйони доларів фінансування для роботи в галузі напівровідників. СЕО OpenAI веде переговори з інвесторами, зокрема з ОАЕ, щодо залучення коштів для амбітної технологічної ініціативи, яка може збільшити світовий потенціал виробництва чіпів, розширити його можливості для живлення ШІ та коштуватиме кілька трильйонів доларів. За словами одного з джерел медіа, проєкт може вимагати залучення від $5 трлн до $7 трлн. 

Гонитва ШІ

Інтерес споживачів і бізнесу до генеративного штучного інтелекту — систем, які можуть генерувати код, текст, зображення, відео та аналізувати інформацію на основі запитів користувачів — стрімко зростає.

Кілька конкурентів, включаючи великих технологічних гігантів, таких як Google і Meta, а також стартапи, такі як Anthropic, Mistral і Cohere, також починають комерціалізувати свої продукти штучного інтелекту.

Напередодні Google перейменувала свій чат-бот Bard на Gemini і випустила для Android окремий застосунок.

Стартап Ілона Маска з розробки штучного інтелекту xAI хоче залучити до $6 млрд у xAI та кинути виклик OpenAI.

Наразі найбільшим спонсором OpenAI є Microsoft, яка інвестувала в компанію до $13 млрд. Ці дві компанії утворили альянс, який поставив їх на передову лінію гонитви за штучним інтелектом.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук