OpenAI оцінили у $86 млрд, співробітникам дозволили продавати акції

OpenAI уклала угоду, яка дозволяє співробітникам продавати свої акції, її очолила венчурна компанія Thrive Capital. Тендерна пропозиція оцінює OpenAI у $86 млрд, пише Bloomberg.

Це робить OpenAI одним із найдорожчих стартапів у світі.

Продаж акцій планували провести ще минулого року, але він був відкладений після того, як правління OpenAI відсторонило генерального директора Сема Альтмана в листопаді. Згодом компанія знову призначила Альтмана і зараз продовжує формувати нову раду директорів.

На додаток до тендерної пропозиції OpenAI також обговорювала залучення нових коштів, що може оцінити компанію в ще більшу суму — понад $100 млрд.

Водночас Альтман працює над залученням мільярдів доларів для збільшення світових поставок передових комп’ютерних чіпів. За чутками, Альтман планує залучити $7 трлн інвестицій на створення нових графічних процесорів (GPU) для навчання ще кращих моделей штучного інтелекту. Ці кошти будуть спрямовані на будівництво заводів з виробництва чипів.

Зростання вартості OpenAI відбулося більш ніж через рік після того, як компанія запустила чат-бот ChatGPT на базі ШІ, змусивши технологічних гігантів, інвесторів і стартапи активно розвивати цю технологію. OpenAI наразі є лідером у цій галузі, залучивши $13 млрд від Microsoft Corp. та інших інвесторів.

Раніше цього тижня OpenAI представила Sora, яка перетворює текст на реалістичні відео.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук