Кого можна вважати генієм та як стати щасливим: вісім безкоштовних курсів від Єльського університету

Один із найстаріших американських закладів освіти Єльський університет відкрив безплатний доступ до низки своїх курсів, усі можна переглянути на Coursera. Це помітив співзасновник української групи компаній KindGeek Юрій Гнатюк. Лектори викладатимуть англійською мовою, але є субтитри 22 мовами включно з українською.

Фінансові ринки

Рівень: початківець

Об’єм: 33 години, три тижні по 11 годин на тиждень, сім модулів

Початок: 12 березня

Про що: Огляд ідей, методів та інституцій, які дозволяють людському суспільству управляти ризиками та розвивати підприємництво. Акцент на фінансово підкованих лідерських навичках. Опис практик сьогодення та аналіз перспектив. Ознайомлення з принципами управління ризиками та поведінковими фінансами для розуміння реального функціонування ринків цінних паперів, страхування та банківської справи. Кінцевою метою цього курсу є ефективне використання цих галузей для покращення суспільства.

Вступ до переговорів

Рівень: не зазначений

Об’єм: 33 години, три тижні по 11 годин на тиждень, дев’ять модулів

Початок: 12 березня

Про що: Курс має стати допомогти стати кращим перемовником. Лектори розкажуть про структуру для аналізу та формування переговорів. Ця система має навчити наводити принципові аргументи, які переконуватимуть інших, бачити під поверхнею видимих конфліктів глибинні інтереси, що лежать в їх основі. Після закінчення курсу слухач краще прогнозуватиме, інтерпретуватиме та формуватиме поведінку тих, з ким стикнеться у конкурентних ситуаціях. 

Вступ до психології

Рівень: початківець

Об’єм: 14 годин, три тижні по чотири годин на тиждень, сім модулів

Початок: 12 березня

Про що: Чого люди найбільше бояться? Що означають наші сни? Чи є ми природженими расистами? Що робить нас щасливими? Які причини та способи лікування психічних захворювань? Цей курс намагається відповісти на ці та багато інших запитань, надаючи всебічний огляд наукового вивчення мислення та поведінки. Він досліджує такі теми, як сприйняття, комунікація, навчання, пам’ять, прийняття рішень, переконання, емоції та соціальна поведінка.

Природа генія

Рівень: початківець

Об’єм: 28 годин, три тижні по дев’ять годин на тиждень, чотири модулі

Початок: 12 березня

Про що: Спершу фахівці дадуть визначення та передумови справжнього генія і запропонують придумати своє власне. Далі розглянуть приклади геніїв, як історичних, так і сучасних, щоб спробувати виявити нитки, які пов’язують їх разом, і зрозуміти, що відрізняє справжнього генія від самозванця. Конкретні теми курсу: Чи можна вважати знаменитостей і спортсменів геніями? Де і коли з’являється геній? Яка мораль генія?

Мораль повсякденного життя

Рівень: не зазначено

Об’єм: 24 години, три тижні по вісім годин на тиждень, сім модулів

Початок: 12 березня

Про що: Як пояснити доброту і жорстокість? Звідки береться відчуття добра і зла? Чому люди так часто розходяться в думках щодо моральних питань? Цей курс досліджує психологічні основи нашого морального життя.

Моральні засади політики

Рівень: не зазначено

Об’єм: 44 години, три тижні по 14 годин на тиждень, вісім модулів

Початок: 12 березня

Про що: Огляд основних політичних теорій просвітництва: утилітаризму, марксизму та традиції суспільного договору. У кожному випадку почнуть з розгляду класичних формулювань, розглядаючи їх в історичному контексті, а потім перейдуть до сучасних дебатів, оскільки вони стосуються сучасної політики. Далі будуть звертатися до заперечення політичного мислення просвітництва, знову ж таки досліджуючи як класичні, так і сучасні формулювання. Остання частина курсу присвячена природі та обґрунтуванню демократичної політики, а також її зв’язку з просвітницьким та антипросвітницьким політичним мисленням.

Пов’язане лідерство

Рівень: початківець

Об’єм: 31 година, три тижні по 10 годин на тиждень, п’ять модулів

Початок: 12 березня

Про що: Цей курс розроблений для того, щоб максимізувати здатність творити зміни на індивідуальному, командному та системному рівнях. Завдяки навчанню, рефлексії та застосуванню практичних інструментів встановити міцний зв’язок між чітко сформульованою метою, ефективними пріоритетами, візуалізованим потенціалом для успіху та шляхом до максимального прогресу.

Подорож всесвітом: історія для нашого часу. Спеціалізація

Рівень: не зазначено

Об’єм: Три курси. Подорож Всесвітом: розгортання життя, Подорож Всесвітом: сплетіння знань і дій, Світогляд Томаса Беррі: розквіт земної спільноти

Про що: Подорож Всесвітом: Історія для нашого часу – це серія курсів, створена старшим дослідником Єльської школи лісівництва та вивчення навколишнього середовища Мері Евелін Такері Джон Грім. Курси поєднують відкриття еволюційних наук із гуманітарними науками, це історія, філософія, мистецтво та релігія. Курси цієї спеціалізації спираються на фільм, який отримав нагороду Еммі «Подорож Всесвіту», книгу від Yale University Press, а також серію з 20 інтерв’ю з науковцями та екологами під назвою «Розмови про подорожі».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук