Samsung Pay припинить роботу з російськими картками «Мир». Mir Pay також зник із Google Play

Сервіс безконтактної оплати Samsung Pay більше не буде доступний у росії. Починаючи з 3 квітня додавання та використання карток російської платіжної системи «Мир» буде неможливим, повідомляє офіційний сайт Samsung.

  • Це стосується усіх карток, зокрема доданих раніше.
  • Старі картки автоматично видаляються, а нові додати буде неможливо.
  • Інші платіжні системи, такі як Visa та Mastercard, продовжуватимуть працювати у Samsung Pay.
  • У Білорусі сервіс продовжить працювати без змін.
  • Клубні картки та картки постійного клієнта й надалі можна буде використовувати у Samsung Pay.

Окрім того, застосунок Mir Pay зник з Google Play, що ускладнює використання карток «Мир» на смартфонах Android. З магазину програм App Store для пристроїв Apple цей застосунок видалили наприкінці лютого 2024 року. Тоді США запровадили блокувальні санкції проти російської Національної системи платіжних карток (НСПК) – оператора карток «Мир».

Навесні приймати картки російської платіжної системи «Мир» припинили банки Вірменії.

Samsung Pay був запущений у Росії у 2016 році і дозволяв користувачам смартфонів Samsung оплачувати покупки безконтактно за допомогою NFC. У березні 2022 року Samsung призупинив постачання своєї продукції до росії. Пристрої Samsung доступні у рф за допомогою так званого паралельного імпорту.

Платіжні картки та інші можливості системи «Мир» належать Центральному банку росії та відіграють ключову роль у фінансових операціях як усередині країни, так і за кордоном.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук