Як отримати прибуток 8% від інвестиції в нерухомість на суму $10 000?

Випробування війною суттєво змінюють підходи та пріоритети інвесторів. Водночас – це ідеальний час, щоб переглянути свої інвестиційні портфелі та віднайти нові перспективи і можливості. Ними можуть стати інвестиційні фонди, це сучасний інструмент ринку інвестицій.

Одним з таких фондів є blago.invest – інвестиційний фонд від найбільшої івано-франківської будівельної компанії blago. За більше ніж 20 років діяльності компанія blago трансформувалися з девелопера на urban tech company. Зараз blago реалізує понад 10 масштабних будівельних проєктів у Івано-Франківську. 

Ринок нерухомості завжди є одним з найбільш вигідних напрямів вкладення коштів. Є чимало варіацій як заробити на цьому ринку, до прикладу, перепродаж нерухомості або доходи від її здачі в оренду. 

Однак, існують сучасні та більш гнучкі інструменти отримання прибутку без придбання квадратних метрів. Одним із таких інструментів є інвестиційні фонди, які завойовують ринок нерухомості. Такі інструменти надають ряд суттєвих переваг: забезпечують диверсифікацію капіталовкладень, мають високу ліквідність, знижують інвестиційний поріг і при цьому зберігають високу надійність.

З інвестиційним фондом blago.invest інвестори отримують прибуток саме від будівельних проєктів, а не від окремих квартир, чи приміщень. І це перша особливість цього фонду: фонд об’єднує кошти багатьох інвесторів та спільно із будівельною компанією blago інвестує у будівництво цілих житлових комплексів та мікрорайонів у Івано-Франківську. Перед тим як інвестувати, фонд обов’язково стає співвласником таких будівельних проєктів із часткою не менше 10% статутного капіталу.

Інвесторами фонду можуть стати як приватні, так і юридичні особи. У 2023 році інвестиційний фонд blago.invest провів емісію (випуск) власних цінних паперів на загальну суму 140 млн грн. Щоб стати інвестором фонду, достатньо придбати його цінні папери. 

Другою важливою особливістю фондів є можливість зниження інвестиційного порогу (мінімальної суми інвестицій). Зокрема, в blago.invest початкова сума інвестиції становить $10 000. Таке вкладення принесе чисту річну дохідність в розмірі 8% в USD. Дохідність збільшиться до 9% в USD, якщо інвестиція перевищує $50 000. Важливо, що від таких доходів інвестору не потрібно сплачувати жодних податків. Всі податки з доходів сплачує фонд. Інвестиції у фонд офіційні, розрахунки проводяться у безготівковій формі через українські банки, а отримані від фонду прибутки, інвестори можуть включати до своїх податкових декларацій.

Ще однією перевагою інвестиційних фондів є їхня висока ліквідність. Так фонд blago.invest може повернути кошти своїм інвесторам, викупивши власні цінні папери. Для повернення інвестованих у фонд коштів достатньо одного звернення, а строк повернення коштів не перевищує 15 робочих днів. 

Та однією з основних переваг інвестиційних фондів є висока надійність та безпека інвестицій. Зокрема, запорукою (гарантією) повернення інвестицій в blago.invest, на випадок непередбачуваних обставин, є захист активів фонду та коштів його інвесторів готовою, вже збудованою і зданою в експлуатацію інвестиційною нерухомістю, котру компанія blago передає в іпотеку фонду. Вартість такої нерухомості на 30% перевищує обсяг інвестицій фонду. При настанні негативних обставин, фонд зможе продати таку готову інвестиційну нерухомість, і повернути кошти інвесторам.

Однак, найбільшою цінністю інвестиційних фондів загалом і blago.invest зокрема, є можливість українцям інвестувати кошти у свою країну та розвивати її економіку і при цьому стабільно отримувати високі доходи.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук