У Китай повернуться Warcraft та інші популярні ігри після суперечок між NetEase і Blizzard

Китайський видавець ігор NetEase і техногігант Microsoft заявили, що популярні ігри Blizzard повертаються в Китай після того, як розробник припинив 15-річне партнерство. Про це пише Reuters.

  • Оновлена ​​видавнича угода охоплює ігри World of Warcraft і Hearthstone, а також інші ігри з франшиз Warcraft, Overwatch, Diablo та StarCraft
  • Компанії також заявили, що домовилися вивести ігри NetEase на Xbox від Microsoft та інші ігрові платформи. Проте коли це станеться, не уточнили.
  • Після оголошення таких намірів ціна акцій NetEase зросла приблизно на 2% на ранкових торгах сьогодні, 10 квітня.

У чому була проблема

NetEase була видавцем ігор Blizzard у Китаї з 2008 до 2023 року. Проте в листопаді тогоріч Blizzard припинила партнерство з NetEase. Це сколихнуло всю індустрію, оскільки їхню співпрацю багато хто вважав одною з найприбутковіших у відеоіграх. Це сталося, бо компанії не змогли домовитися про ключові умови співпраці, через що Warcraft та інші ігрові хіти стали недоступні в Китаї. 

У січні Blizzard запропонували китайському видавцю продовжити партнерство. Але тоді вже NetEase відмовилась, звинувативши американську компанію в тому, що вона «прагне розлучення, але все ще залишається прив’язаною». Це стало рідкісним публічним проявом гостроти між двома ігровими гігантами, пише Reuters.

Напруга спала, коли компанія Microsoft у жовтні придбала Activision Blizzard, що супроводжувалося зміною керівництва. Вже тоді китайські ЗМІ писали, що компанії шукають шляхи перезапуску ігор Blizzard у Китаї.

І вони справді були популярні в цьому регіоні. Понад мільйон користувачів подали запит до NetEase на відшкодування невитраченого внутрішньоігрового кредиту, після того як ігри були виведені з мережі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук