Україна отримає €756 000 на відновлення інтернету та зв’язку на прифронтових територіях

Міністерство цифрової трансформації України та французька федерація InfraNum підписали меморандум про партнерство, який передбачає грант у розмірі €756 000, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Ці кошти виділять на відновлення інтернету та зв’язку в прифронтових громадах України.

  • Коштом гранту від InfraNum запустять пілотний проєкт із відновлення інтернету та звʼязку в прифронтових громадах.
  • Перед початком відновлювальних робіт проведуть дослідження та аналіз збитків.
  • За даними Світового банку, на повну реконструкцію та відновлення електронних комунікацій в Україні буде потрібно щонайменше $4,67 млрд протягом 10 років.
  • Мінцифри планує залучати нові гранти та інвестиції від французького телекому для відбудови української телеком-мережі.

Чому це важливо?

Як повідомив представник Головного управління Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, держава-агресор відрізає українські окуповані території від доступу до правди.

На тимчасово захоплених територіях України окупанти розгорнули та встановили понад 2 000 вишок мобільних мереж рф, щоб поширювати пропаганду.

Окрім того, останніми місяцями з’явилося багато посередників, які купують користувацькі термінали супутникового інтернет-сервісу SpaceX Ілона Маска та відправляють їх російським військам в Україну. Компанія досі не відключила термінали на окупованих територіях України.

SpaceX має можливість обмежити доступ до Starlink за допомогою «геофенсингу», роблячи послугу недоступною в певних країнах і місцях, а також за допомогою можливості деактивувати окремі пристрої.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук