Як залишатися з інтернетом під час відключень електроенергії — поради Мінцифри

Атаки росії на енергосистему України призводять до частих відключень електрики, але доступ до інтернету необхідний для підтримки зв’язку та продовження роботи. Мінцифри підготувало три поради, як залишатись на зв’язку під час відключень електроенергії.

Як залишатися онлайн, навіть коли світла немає:

  1. Заздалегідь дізнайтесь у свого провайдера, чи пропонує він резервні рішення для доступу до інтернету під час відключень і на який термін вони можуть гарантувати роботу інтернету під час відключень. Для жителів Києва, Київської, Львівської та Одеської областей доступна онлайн-мапа від ЛУН, де можна перевірити наявність інтернету у вашому будинку.
  2. Оптоволокно: Технологія xPON потребує значно менше енергії, тому інтернет може працювати до 72 годин без електропостачання. Наприклад, у березні 99% користувачів xPON у Харківській області мали доступ до інтернету протягом перших трьох днів знеструмлення.
  3. Пункти незламності: Завантажте застосунок «Дія», де можна знайти мапу з пунктами незламності та укриттями, які мають доступ до інтернету.

Рано вранці 11 квітня внаслідок масованої комбінованої атаки російськими ракетами та дронами були пошкоджені підстанції «Укренерго» та об’єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

За інформацією голови наглядової ради «Центренерго» Андрія Готи, російські війська повністю зруйнували Трипільську ТЕС у Київській області.

«Укренерго» звернулося до споживачів із проханням зменшити енергоспоживання у вечірні години максимального попиту з 19:00 до 22:00 через істотні ушкодження, які завдав ворог.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук