«20 днів у Маріуполі» з’явиться на Netflix уже 21 квітня

Український оскароносний фільм «20 днів у Маріуполі», який розповідає про перші тижні бойових дій у місті після повномасштабного вторгнення, покажуть на Netflix. Про це стримінгова платформа повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Подивитися його на Netflix можна буде з 21 квітня. Також він давно доступний на Takflix, Sweet.TV, Megogo, «Київстар ТБ» і Volia TV.

Що відомо про кінострічку

  • Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» — робота українського військового кореспондента та письменника, відеографа АP Мстислава Чернова. Також над ним працювали фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко.
  • У стрічці зафільмовані 20 днів з облоги Маріуполя в лютому та березні 2022 року після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.
  • Фільм зроблений у співпраці з Associated Press і Frontline. Прем’єра відбулася 21 січня 2023 року на найбільшому в США фестивалі незалежного кіно Sundanсе, де він потрапив до конкурсної програми «Світове документальне кіно» й отримав Приз глядачів.
  • У ніч на 11 березня в Лос-Анджелесі була 96-та церемонія кінопремії «Оскар». Одну зі статуеток у категорії «Найкращий документальний фільм» одержав фільм Мстислава Чернова. Це перша українська стрічка, яка здобула «Оскар».
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук