11 українців та українок увійшли до Forbes «30 до 30. Європа». Найбільше в категорії «Технології»

Forbes опублікував свій традиційний список «30 до 30». До європейського переліку потрапили 11 українців та українок у категоріях «Фінанси», «Медіа й маркетинг», «Спорт та ігри», «Суспільні зміни», а найбільше — у «Технології».

Минулого року шість українців та українок потрапили до європейського списку «30 до 30», серед них були засновники Zeely та Buki, а у 2022 році — восьмеро.

Цього року середній вік учасників та учасниць — 27+ років, у середньому їхні проєкти залучили понад $1 млрд.

Хто з України потрапили до списку Forbes «30 до 30. Європа» цього року

«Технології»

  • Максим Малюк і Маргарита Сівакова — співзасновники юридичного стартапу Legal Nodes, який розробляє онлайн-платформу для надання юридичних послуг за передплатою. Стартап заснований українцями та базується в Лондоні. У 2019 році він був названий найкращим стартапом на Lviv IT Arena. У 2021 році Legal Nodes пройшов в Techstars London і залучив від акселератора $120 000 інвестицій. Раніше — отримав $300 000 інвестицій на pre-seed етапі від ангельського синдикату LIFT99. Маргарита Сівакова, крім цього, є співзасновницею UA Tech in London спільноти українців у Великій Британії, які працюють у технологічній галузі.
  • Євгенія Брошеван — експертка з кібербезпеки, криптопідприємиця та співзасновниця Hacken. Компанія була створена у 2017 році, а незадовго до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну команда переїхала з Києва до Лісабона. Hacken має понад 100 співробітників і понад 1200 клієнтів серед криптовалютних компаній, бірж і геймінгових проєктів. Цього року компанія розраховує на $6,5 млн доходу.
  • Вероніка Юрчук — співзасновниця та СТО ШІ-стартапу Traces AI, який надає ШІ-відеоаналітику для компаній у галузі безпеки. За підсумками минулого року Traces AI підключив понад 35 000 камер і обробив понад 150 мільйонів відео. За підтримки Y Combinator і Accellabs, стартап оцінюють у $10,8 млн.

«Фінанси»

  • Олексій Єрмоленко та Олена Мажуга — співзасновники венчурного фонду Flyer One Ventures, який за останні п’ять років інвестував понад $40 млн. Фонд інвестує в проєкти на від pre-seed стадії до серії A. Серед компаній, які залучили кошти від Flyer One Ventures: GreenScreens, NewHomesMate, Competera та FintechFarm. У листопаді 2023 року фонд інвестував в американську платформу Scalestack в раунді на $1 млн.

«Спорт та ігри»

  • Дана Сидоренко — засновниця ігрового стартапу GameTree. Його основний фокус — створення інклюзивних, нетоксичних і дружніх ігрових спільнот у глобальному масштабі. Спільнота зросла до понад 700 000 користувачів, понад 50 % яких — у Європі. У грудні 2023 року GameTree залучив $1,7 млн seed-фінансування, нині стартап оцінюють у $19 млн.
  • Ярослава Магучіх — українська стрибунка у висоту, яка посіла перше місце у світовому рейтингу та є головною претенденткою на «золото» на Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році. У січні цього року вона відкрила сезон, стрибнувши на 2,04 м на Internationales Springer-Meeting у Котбусі, Німеччина.

«ЗМІ та маркетинг»

  • Василіса Степаненко. Почала працювати позаштатною відеопродюсеркою в Associated Press за кілька тижнів до початку повномасштабного вторгнення. Разом із Мстиславом Черновим і Євгеном Малолєткою Степаненко була частиною команди творців документального фільму «20 днів у Маріуполі», який цього року отримав Оскар у категорії «Найкращий документальний фільм». У 2023 році Степаненко та її команда отримали Пулітцерівську премію та премію Лівінгстона за серіал «Рік війни».
  • Макс Клименко — український блогер і підприємець, який створює контент на теми кар’єри, бізнес-аналітики та соціальної адвокації. Зараз він має понад п’ять мільйонів підписників у TikTok, YouTube та Instagram, а сукупна кількість переглядів його роликів складає понад три мільярди. Також Клименко заснував комунікаційну агенцію KLYM&CO, яка співпрацює з ООН, WWF, Google і Microsoft. На сьогодні агенція має клієнтів у 25 країнах, а у 2023 році Клименко заробив $1,2 млн, поєднуючи бізнес і роботу над особистим брендом.

«Соціальний вплив»

  • Владислав Перістий — засновник онлайн-школи вивчення англійської мови Speaking Club. Зараз команда школи складається із 45 людей, які щомісяця навчають приблизно 700 людей.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук