Палата представників проголосувала за заборону TikTok у США. UPD: Байден підписав закон

UPD 2: Президент США Джо Байден, як і обіцяв, 24 квітня підписав законопроєкт, спрямований на примусову зміну власника застосунку для обміну відео TikTok. Тепер у китайської компанії ByteDance є 270 днів на те, щоб позбутися активів TikTok у США, інакше їй загрожує заборона.

Підписання Байденом встановлює кінцевий термін для продажу – 19 січня 2025 року – за день до закінчення терміну його повноважень, але він може продовжити цей термін на три місяці, якщо вирішить, що ByteDance досягає прогресу.

TikTok підтвердив намір оскаржити закон у суді.

UPD 1: Пізно ввечері 23 квітня Сенат США з великою перевагою проголосував за законопроєкт, який може призвести до заборони TikTok у Сполучених Штатах. Президент США Джо Байден заявив, що підпише його наступного ж дня. Сам TikTok збирається оскаржити законопроєкт.

Палата представників США ухвалила законопроєкт, який містить вимогу до китайського концерну ByteDance продати американську частку соцмережі TikTok. Якщо ця вимога не буде виконана, це призведе до заборони застосунку на території США. Про це пише Business Insider.

  • Палата представників проголосувала за заборону TikTok у США, якщо китайський власник ByteDance не продасть його американській компанії.
  • Законопроєкт змушує китайського власника TikTo ByteDance отримати американське право власності приблизно через рік.  Або він зіткнеться з забороною на території США. Попередні версії законодавства давали ByteDance лише шість місяців, щоб знайти нового власника.
  • Спікер Палати представників Майк Джонсон об’єднав його із законопроєктом, що дозволяє США конфісковувати російські активи. А потім об’єднав їх у пакет із законопроєктами про допомогу Тайваню, Ізраїлю та Україні, які були відкладені на місяці на тлі боротьби в Конгресі.
  • Цей пакет законів за кілька днів потрапить до Сенату, де він, швидше за все, буде ухвалений, пише видання.

Що відомо про заборону TikTok у США

Американські політики роками висловлювали занепокоєння щодо безпеки TikTok, оскільки ByteDance зобов’язаний ділитися даними з урядом Китаю. Тільки в Сполучених Штатах TikTok має близько 170 мільйонів користувачів.

Президент Джо Байден заявив про свій намір підписати закон наступного тижня, якщо він пройде через Сенат. Попри це закон може призвести до примусового продажу, а не до повної заборони. Керівництво компанії TikTok побоюється найгіршого. Американські ЗМІ очікують, що вони оскаржать його в суді. Судові позови можуть також надходити від користувачів і творців TikTok, пише Business Insider.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук