TikTok погрожує судом через можливу заборону у США

TikTok планує подати до суду, якщо законопроєкт США, який змушує компанію продати або заборонити застосунок в країні, буде підписаний президентом. Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія стверджує, що це порушення прав її 170 млн американських користувачів і воно матиме руйнівні наслідки для 7 млн малих бізнесів на платформі.

Головний юрисконсульт компанії у США залишає свою посаду

Через це TikTok начебто звільнив головного юридичного консультанта Еріха Андерсена. Він багато років вів переговори з урядом США, намагаючись довести, що застосунок не становить загрози національній безпеці, а Китай не має доступу до даних американських користувачів.

За словами джерел, обов’язки Андерсена скорочувалися протягом останнього півтора року, а в січні 2023 року він перестав відповідати за зв’язки з урядом США.

Тим часом у компанії вже спростували повідомлення Bloomberg, зазначивши, що інформація про звільнення Андерсена не відповідає дійсності.

Сам Андерсен наголосив, що рішення про відставку він ухвалив сам декілька місяців тому і залишиться в компанії, до якої він приєднався у 2020 році, на певний час, щоб допомогти з переходом справ.

Наслідки

TikTok ризикує втратити свій найприбутковіший ринок після років боротьби за те, щоб переконати уряд США, що застосунок для соціальних мереж не загрожує національній безпеці.

Палата представників США ухвалила законопроєкт, який містить вимогу до китайського концерну ByteDance продати американську частку соцмережі TikTok. Якщо ця вимога не буде виконана, це призведе до заборони застосунку на території США.

Очікується, що Сенат проголосує за законопроєкт найближчими днями, а президент Джо Байден заявив, що він швидко підпише його.

Генеральний директор TikTok Шу Чу очолив масштабну лобістську кампанію, щоб переконати законодавців, що компанія не є загрозою безпеці.

Тим часом, китайський уряд повинен буде схвалити будь-яку угоду щодо продажу TikTok, оскільки це питання експорту технологій. Китайська влада вже заявила, що вони виступають проти примусового продажу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук