Апеляційний суд з другого разу зняв арешт із компанії UkrTower, яку разом із lifecell купує NJJ

Київський апеляційний суд спочатку не зняв арешт з 100% корпоративних прав оператора веж UkrTower, який належить турецькому телеком-холдингу Turkcell. Про це йдеться в ухвалі, яку опублікували вчора, 22 квітня.

Скриншот ухвали суду

На засіданні 16 квітня суд скасував арешт 19,8% корпоративних прав lifecell, але 100% корпоративних прав UkrTower залишилися арештованими. Проте СЕО компанії «Датагруп-Воля» Михайло Шелемба сказав у коментарі для Forbes, що 18 квітня було друге засідання, на якому суд таки арешт зняв. Ухвали цього рішення поки немає.

  • Нагадаємо, комітет не дозволяв французькому мільярдеру Ксав’є Ньєлю купити lifecell через те, що 19,8% акцій оператора опосередковано належать Михайлу Фрідману та Андрію Косогову, які перебувають під санкціями у США, ЄС та Україні.
  • Київський апеляційний суд задовольнив апеляцію Turkcell на арешт їхньої частки в lifecell і в дочірніх компаніях. Таким чином французький інвестфонд NJJ зможе завершити угоду з купівлі активів lifecell.
  • NJJ планує об’єднати активи lifecell і «Датагруп-Воля» в єдину компанію, яка пропонуватиме потрійний пакет послуг (мобільний зв’язок, фіксований зв’язок та інтернет).
  • Угода з купівлі «Датагруп-Volia» і lifecell принесе $1,5 млрд інвестицій в Україну.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук