Google розширює свій ШІ Gemini для більшої кількості мов і країн, зокрема для України, але є нюанс

Компанія Google анонсувала розширення свого штучного інтелекту Gemini для більшості мов і кран. Він буде доступний більшій кількості користувачів на смартфонах і планшетах, йдеться в блозі Google.

«З Gemini на вашому телефоні можна використовувати текст, голос або зображення для отримання допомоги: сфотографуйте пробите колесо та попросіть інструкції з ремонту або отримайте допомогу в написанні листа подяки», — пише компанія.

Щоб скористатися Gemini, треба активувати Google Асистент на телефоні. Проблема в тому, що він недоступний українською в Україні. Якщо зайти в Google Play, щоб завантажити помічника, вам покаже повідомлення: цей застосунок недоступний у вашому регіоні.

Скриншот із Google Play

Google стверджує, що в Україні ця функція поки що доступна англійською мовою для голосових запитів, проте українською можна вводити запити текстом.

Отже, щоб активувати Android, треба:

  • натиснувши кнопку живлення, провівши пальцем по куту на деяких телефонах, сказавши: «Hey Google”;
  • прийняти запрошення «спробувати Gemini».

Протягом наступних кількох тижнів обіцяють дати доступ до Gemini в застосунку Google для iOS. Щоб його активувати, треба торкнутися ШІ-перемикача. В Україні ця функція працюватиме, якщо в iOS обрано англійську мову в розділі «Мова та регіон».

Скриншот із блогу

Доступ до Gemini в інших місцях

Окрім цього, Google розширює доступність функції Extensions (Розширення) для всіх мов (включно з українською) і країн, які Gemini зараз підтримує. Це має заощадити час користувачам, каже компанія.

Наприклад, Gemini можна попросити  в одній розмові вибрати дати для подорожі з Gmail, які підходять всім, знайти інформацію про рейси та готелі на основі цих дат і місць та навіть відеопояснення у YouTube, що брати із собою.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук