Резиденти Diia.City об’єдналися в нову спілку Diia.City.Union — яка її мета

Резиденти спеціального режиму оподаткування для ІТ-компаній в Україні Diia.City об’єдналися в нову спілку Diia.City.Union. Як розповіли в коментарі AIN.UA, її місія — сприяти розвитку потужної ІТ-галузі в Україні, яка успішно конкурує на міжнародній арені та сприяє розвитку інновацій.

  • До наглядової ради Diia.City.Union входять представники Львівського та Харківського ІТ-кластерів, Європейської бізнес-асоціації та Асоціації IT України.
  • Правління спілки складається з лідерів і фахівців ІТ-індустрії, які очолюють такі компанії, як SoftServe, EPAM, NIX, Sigma Software, AltexSoft, Luxoft, N-iX та інші провідні гравці ринку.

СЕО Diia.City.Union Валерія Кушнерчук зазначила, що ІТ-галузь є потужним інструментом із підтримки економіки України. Завдяки Diia.City.Union створюється простір, де кожна компанія, яка є членом спілки відчуватиме підтримку з боку колег та уряду, отримуватиме правову підтримку і консультації, а також матиме доступ до корисного нетворкінгу.

Для досягнення своїх цілей Diia.City.Union:

  • Організовує зустрічі з представниками уряду для удосконалення та розвитку простору Diia.City.
  • Дбає про колективні інтереси ІТ-спільноти Diia.City та опікується окремими кейсами компаній-резидентів.
  • Створює можливості для обміну практичним досвідом і нетворкінгу між різними гравцями ринку.
  • Інвестує у розвиток компаній через міжнародні заходи та участь у делегаціях.

Членство в Diia.City.Union може бути як повним, так і асоційованим.

Спілка має амбітні плани стати найбільшим об’єднанням резидентів Diia.City, щоб увійти до складу Апеляційної комісії та повноцінно захищати інтереси кожного зі своїх членів.

Минулого року найбільші технологічні компанії України: Ajax Systems, Genesis, MacPaw, monobank, Netpeak Group, Roosh — об’єднались у спілку Diia.City United. Мета — налагодити двосторонній діалог, у якому держава та бізнес враховують потреби один одного.

Чим вони відрізняються?

Обидві спілки об’єднують учасників ІТ-екосистеми Diia.City та ставлять перед собою цілі щодо розвитку української ІТ-галузі.

«Diia.City United об’єднує технологічні продуктові компанії, які зацікавлені у захисті, доопрацюванні і розвитку простору Дія.City. Об’єднані резиденти Дія.City чітко знають, як має працювати простір і застосовують продуктовий підхід й найкращий міжнародний досвід, щоб розвивати технологічний бізнес в Україні було так само зручно, відкрито і вигідно, як в Естонії, Сінгапурі чи Делавері», – розповіли AIN.UA у Diia.City United.

Diia.City.Union використовує свій досвід роботи в рамках кластерів та асоціацій, що дає їй глибоке розуміння потреб IT-бізнесу та ефективних методів комунікації з урядом. Diia.City United прагне до системних змін в ІТ-сфері через прямий діалог із державою та участь у законодавчих процесах.

Склад учасників:

  • Diia.City.Union: Об’єднує понад 50 компаній як сервісних, так і продуктових, з різних сфер, включаючи військові технології та deep tech.
  • Diia.City United: Складається з понад 30 найбільших технологічних компаній України.

Компанії можуть бути членами обох спілок одночасно.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук