В Україні покажуть фільм про створення культової гри S.T.A.L.K.E.R. Уже є трейлер

В Українському прокаті з’явиться документальний фільм «ЕПІЗОДИ: Тінь Чорнобиля», який розкаже історію створення українцями культової гри S.T.A.L.K.E.R. Про це AIN.UA повідомила кіностудія KNIFE! Films.

Стрічка розповідає історію молодих київських розробників на чолі з Сергієм Григоровичем, які в 2001 році вирішили зробити гру «S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля», але стали заручниками своїх амбіцій. Спогадами про роботу поділилися самі розробники та ті, хто спостерігав за створенням культової гри збоку.

Автори кажуть, що фільм буде цікавий не тільки для геймерів, а й ширшій аудиторії. Сьогодні випустили офіційний трейлер.

«Тінь Чорнобиля» є частиною документального серіалу «Епізоди» режисера Артема Григоряна та продюсера Максима Сердюка. До серіалу увійшло ще три серії: «Україна на Мундіалі», «Тінь Чорнобиля» та «Не перемикайтесь!».

«Історія створення «Сталкера» чіпляє тим, що це гарний приклад переосмислення власних трагедій. Звісно, Чорнобиль — це дуже болісна сторінка нашої історії, але навіть на руїнах можна збудувати нові історії, які стануть сучасними міфами та знайдуть своє місце у світовій попкультурі», — сказав Артем Григорян.

Прем’єру стрічки запланували в мережі кінотеатрів «Планета Кіно» з 16 травня в Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові та Сумах. Показ триватиме до 22 травня.

Що відомо

Творці фільму кажуть, що «Тінь Чорнобиля» — це незалежний фільм і не має стосунку до маркетингової кампанії гри «S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля», яку планують випустити 5 вересня 2024 року. Розробкою займається GSC Game World — українська компанія, що базується в Києві. Вона заснована в 1995 році та найбільш відома завдяки серіям ігор S.T.A.L.K.E.R. та «Козаки». Зараз студія розробляє наступну велику сторінку у франшизі S.T.A.L.K.E.R.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук