Імплант Neuralink після першої операції на людині дав збій

Нейротехнологічна компанія Neuralink зіткнулася з технічними проблемами пристрою, який вона імплантувала в мозок своєму першому пацієнту. Про це компанія повідомила у своєму блозі.

За словами Neuralink, через декілька тижнів після січневої операції пацієнта Нолана Арба деякі нитки з електродами, розміщені в тканині мозку, почали виходити з неї. Це призвело до порушення роботи пристрою.

Про несправність раніше повідомляло видання Wall Street Journal.

Neuralink заявила, що подолало цю проблему завдяки серії програмних виправлень програмного забезпечення, що не тільки відновило працездатність пристрою, а й навіть поліпшило — тепер він працює краще, ніж одразу після операції.

Компанія повідомила, що зараз працює над покращенням вводу тексту для пристрою, а також керуванням курсором. Зрештою, вони прагнуть розширити можливості до використання пристроїв фізичного світу, таких як роботизовані руки та інвалідні візки.

Фахівці з області імплантів мозку вважають, що ускладнення можуть бути пов’язані з тим, що нитки з’єднуються з пристроєм, розташованим усередині кістки черепа, а не на поверхні мозкової тканини.

До того як імплантувати, пристрій Neuralink широко тестувала його на тваринах. Однак потенційною проблемою може бути те, що мозок тварин менший, і електроди не зміщуються так сильно, як у людей.

Будь-які несправності можуть затягнути процес отримання дозволу від управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук