Ілля Суцкевер йде з OpenAI — працюватиме над новим проєктом

Співзасновник OpenAI Ілля Суцкевер, який раніше повідомляв Сему Альтману про звільнення, залишає компанію. Про це він написав на своїй сторінці в Х. 

Він сказав, що з нетерпінням чекає роботи над новим проєктом, подробиці про який він розкаже в «належний час».

На звільнення відреагував Альтман на своїй сторінці в Х. Він написав, що хоча в Суцкевера є «щось важливіше, над чим він збирається працювати», він вдячний йому за роботу в компанії. А його посаду головного наукового співробітника обійме Якуб Пахоцкі, який працює в OpenAI з 2017 році. Раніше він був директором з досліджень, очолюючи розробку GPT-4 і OpenAI Five.

Ян Лейке, який разом із Суцкевером очолював команду OpenAI Superalignment, також заявив в X, що покинув стартап.

  • Нагадаємо, у квітні стало відомо про звільнення двох співробітників OpenAI. Один із них підтримував звільнення Альтмана з посади СЕО OpenAI та був «союзником» Іллі Суцкевера. Саме Суцкевер повідомив Альтману, що той має покинути компанію, бо він «не завжди був відвертим у спілкуванні з радою директорів».
  • Проте західні ЗМІ почали тоді писати, що проблема складніша. The Wall Street Journal та інші медіа повідомляли, що Суцкевер зосередив свою увагу на безпеці, щоб штучний інтелект не зашкодив людям. Тоді як Альтман прагнув просунути вперед нову технологію.
  • Через чотири дні Альтмана поновили на посаді, і він сказав, що не відчуває до Суцкевера «жодної неприязні». Проте, як писали The Information, після повернення Альтмана Суцкевер покинув раду директорів і фактично не з’являвся в компанії.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук