23.05.22 Бізнес Заклади На допомогу новоствореним ФОПам: як 2 роки працювати за спрощеною схемою в Польщі. Детальна інструкція Майже 3,5 млн вимушених переселенців з України опинилося в Польщі станом на 19 травня, за даними ООН. Вже понад місяць ми публікуємо серію матеріалів, що мають на меті допомогти українцям адаптуватися у новій країні. Сьогодні AIN.Business аналізує державну програму, яка
14.02.22 Бізнес Заклади Як відкрити пекарню «Львівські круасани» по франшизі Lviv Croissants або «Львівські круасани» — одна із найбільш відомих франшиз в Україні. Її перша франчайзингова точка з’явилася ще в 2015 році. Сьогодні мережа налічує 142 пекарні у 42 містах, а кількість користувачів у фірмовому додатку перевищує 100 000. AIN.Business розповідає,
04.02.22 Бізнес Заклади Ресторани Борисова: як відкрити Gastrofamily Food Market по франшизі Мережа закладів Дмитра Борисова GastroFamily має у своєму арсеналі багато різних за смаком і концепцією форматів. Сім із них Борисов успішно масштабує через франчайзинг. Це: «Білий налив»; Mushlya; Dogz&Burgerz; «БПШ»; Pinzarella; Philadelphia Roll&Bowl; «Барсук». Нещодавно компанія вирішила відкрити заклад, що
21.01.22 Бізнес Заклади Історія Varvar — київської крафтової броварні на старій лісопильні Varvar — один із найбільших крафтових виробників пива в Україні сьогодні. Бренд запустився у Києві у 2015 році. За цей час став одним із провідних гравців на пивному ринку крафтовиків. Щомісячні об’єми його виробництва виросли вдесятеро, щорічний асортимент налічує 12
20.01.22 Бізнес Заклади Кава буде дорожчати всюди. Українські обсмажувальники про ринок Наприкінці минулого року вартість комерційної кави сягнула свого 10-річного максимуму. Зараз кавовий ф’ючерс KT: NMX коштує близько $2,4, хоча на початку 2020 ціна могла не доходити й до $1. Прямого зв’язку між вартістю кави на ринку та вартістю однієї чашки
10.01.22 Бізнес Заклади Ресторани Борисова: як відкрити гастробар «Барсук» по франшизі «Барсук» — один із перших закладів ресторанного холдингу Дмитра Борисова Gastrofamily. Це не такий популярний масовий формат, як-от «Білий налив» чи Mushlya, але він зайняв власну нішу на ринку. У серії «Ресторани Борисова» AIN.Business продовжує розповідати про франшизи мережі Gastrofamily.
21.12.21 Бізнес Заклади Ресторани Борисова: як відкрити кафе Philadelphia Roll&Bowl по франшизі У серії «Ресторани Борисова» AIN.Business продовжує розповідати про франшизи GastroFamily — мережі, що налічує понад 60 ресторанів у 18 містах України. Ось про які заклади вже говорили: «Білий налив»; Mushlya; Dogz&Burgerz; «БПШ»; Pinzarella. На черзі — франшиза Philadelphia Roll&Bowl. У
16.12.21 Бізнес Заклади Якою має бути критика та як на неї реагувати? Думка шефів, гастроентузіастів і журналістів Увесь тиждень в соцмережах не вщухає обговорення скандалу навколо відгуку відвідувачки закладу Ramen vs Marketing та гострої відповіді на нього шефа й ресторатора Жені Михайленка. У своєму розлогому пості власник наголосив на тому, що головна проблема криється у відсутності ресторанної
15.12.21 Бізнес Заклади Konteyner. Як за рік побудувати мережу барів-магазинів крафтового пива та запустити франшизу 2020 року четверо партнерів запустили перший Konteyner – бар-магазин крафтового пива на районі. Місце обрали не найочевидніше – на вулиці Златоустівський у Києві. Бізнес пішов добре і через рік, навіть попри карантин, вони відкривають уже четвертий заклад – на вулиці
01.12.21 Бізнес Заклади Місяць у «червоній» зоні? Розповідають столичні ресторатори З 1 листопада Київ учергове опинився в «червоній» зоні. Заклади харчування продовжили роботу, але з умовою: усі працівники та відвідувачі повинні мати сертифікат про вакцинацію, негативний ПЛР-тест або довідку про одужання від ковіду. За перший тиждень посилених обмежень виторг просів на