Сайт магазину «Цитрус» перестав працювати

3909
Читати на RU

Сайт магазину «Цитрус» перестав працювати. Це сталось всього через два дні після того, як стало відомо про рішення господарського суду Києва про заборону ТОВ «ЗТ-Інвест» (група компаній «Цитрус») користуватися низкою торговельних марок, включно з «Цитрус» та доменним іменем компанії (citrus.ua).

В компанії поки що не прокоментували, чи пов’язано падіння сайту з рішенням суду, проте в офіційній Telegram-сторінці магазину з’явився пост, в якому причиною неполадок названі хакерські атаки. Крім того, «Цитрус» вже підняв резервний сайт — citrus.com.ua, замість зараз недоступного citrus.ua.

Як працює сайт?

На момент написання публікації всі спроби відкрити оригінальний сайт «Цитрус» завершуються невдачею, а браузер видає типові помилки «DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN» або «ERR_CONNECTION_CLOSED». При цьому з мобільного браузера сайт іноді може завантажитися через попереднє кешування, проте перехід по вкладкам чи товарам недоступний.

Альтернативний сайт, який підняла компанія є «дзеркалом» основного і працює в штатному режимі.

До чого тут рішення суду?

4 січня 2022 року господарський суд Києва за позовом компанії «Е-Тікетс Сервіс Україна» заборонив ТОВ «ЗТ-Інвест» (група компаній «Цитрус») користуватися низкою торговельних марок, включно з «Цитрус» та доменним іменем компанії (citrus.ua).

Крім того, суд зобов’язав хостингову компанію «Інтернет Інвест» встановити в Реєстрі доменних імен режими сliеntHold та serverHold для доменного імені citrus.ua, а також заборонити будь-які дії із сайтом до вирішення спору по суті. А також заборонив вчиняти дії, пов`язані зі здійсненням перенаправлення (редиректу) при зверненні до доменного імені citrus.ua на будь-які інші доменні імена.

Правда тоді в компанії заявили, що рішення суду не вплине на роботу компанії. Детальніше прочитати про це рішення можна в матеріалі AIN.UA.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук