Ру-геймери шантажують розробників S.T.A.L.K.E.R. 2 зливом гри. Студія не піддається

Російські геймери шантажують українську студію GSC Game World, яка працює над продовженням культової гри S.T.A.L.K.E.R, вимагаючи вибачень та повернення російської локалізації. Інакше студії загрожують викласти вкрадені в неї десятки гігабайтів даних з нової гри. Студія на шантаж не піддалася.

  • 11 березня у російській групі у ВК «Вестник «Того Самого Сталкера» на 13 000 підписників, з’явилося звернення її адміністрації (а точніше — адміністратора під ніком Nick Frost) із шантажем в адрес GSC Game World. Автор публікації стверджував, що володіє десятками гігабайтів нової гри, зокрема, сюжетом. І погрожував викласти це все в публічний доступ, якщо студія:
    • не вибачиться перед гравцями з росії та білорусі за «недостойне ставлення» до них (студія публічно займає проукраїнську позицію, донатить на армію, а влітку 2022 року оголосила, що прибере російську озвучку з гри);
    • повернути російську озвучку гри до 15 березня 2023 року;
    • розбанити адміна спільноти NF Star в офіційному Discord гри.
  • Це «звернення» російські геймери опублікували до української студії на другому році повномасштабного вторгнення росії в Україну, із десятками тисяч загиблих громадян, і цілими містами, які окупаційна армія знищила. GSC Game World працювала над грою при обстрілах, з підвалів та бомбосховищ, а багато її співробітників пішли до лав ЗСУ. В грудні 2022 року під Бахмутом загинув у бою відомий розробник S.T.A.L.K.E.R Володимир Єжов. Від початку вторгнення студія вилучила свої ігри із російського сегменту Steam, і росіяни почали масово занижувати грі оцінки.
  • З часом цю і так гидку історію прикрасили подробиці. Адмін російської групи Nick Frost, який ймовірно є жителем Єнакієво (місто вказано у його профілі ВК), в обговореннях цієї теми підкреслює, що «за політику бан» і цей конфлікт «не про політику», але сам себе називає «учасником СВО», постить фото в формі і пише про «9 років бомбили Донбас».
Скріншот обговорень з групи «Вестник «Того Самого Сталкера» під постом із шантажем в адрес розробників
  • Навіть частина підписників групи вказувала адміну, що шантажувати розробників — не найкращий шлях, на що він відповідав, що його фактичний шантаж (погроза зробити щось, що нашкодить студії, якщо вони не виконають його вимог) це, мовляв — насправді не шантаж і шкодити грі він не хоче. На цьому моменті з’являються відчутні вайби російського телебачення, яке розповідає про те, що росіян змусили бомбити сусідню країну і вбивати там людей.
  • Студія зреагувала на це офіційною заявою, де написала, що на шантаж піддаватись не буде. «Ми — українська компанія, і, як більшість українців, також побачили за останній час безліч набагато страшніших речей: наші зруйновані будинки, понівечені долі та смерті наших близьких. Залякати подібними діями нас не вийде. Шантажувати теж. Наша принципова позиція щодо підтримки України незмінна».
  • У компанії також закликали не поширювати злиті матеріали гри і чекати на її офіційний вихід.
  • У відповідь на це в групі «Вестник «Того Самого Сталкера» уже почали викладати матеріали гри, зокрема, арти героїв та монстрів. AIN.UA також закликає не поширювати їх і не псувати фанатам враження від гри.

Вся ця історія — як мініатюрне дзеркало російського ставлення до сусідніх держав та світу в цілому. Вкрали чуже, шантажують студію, яка працює над грою під ракетами, співробітників якої росіяни вбивають на загарбницькій війні. І при тому дивуються, чому до них погане ставлення.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук