Оцінка Preply може перевищувати $500 млн

Компанія Preply днями оголосила про нову інвестицію у $70 млн. Це частина раунду С, загальний обʼєм якого тепер складає $120 млн. Кирило Бігай відповів на додаткові питання редактора AIN.UA стосовно деталей нової угоди.

Оцінка

Команда Preply повідомила про обʼєм інвестицій в $70 млн, але оцінку після нового раунду розкривати не стала. На питання, чи перевищила оцінка Preply $1 млрд Бігай відповів, що ні.

Кирило Бігай, фото — Preply.

«Про досягнення такого рубежу повідомляють», — певен один з співбесідників AIN.UA, що займається інвестиціями. На його думку, компанія ще не досягнула статуса єдинорога. В скільки ж може оцінювати Preply?

  • Європейський сервіс Dealroom вказує, що актуальна оцінка Preply — $432 млн. Вона вказана з урахуванням всього раунду С на $120 млн.
  • При цьому CBInsights писав, що оцінка Preply була близькою до $400 млн ще у 2022 році, після залучення $50 млн.
  • Pitchbook дає оцінку в $410 млн, але станом на 2022 рік.
  • Нові та колишні інвестори Preply оцінку не повідомляють.

Редакція AIN.UA опитала кількох інвесторів, недотичних до угоди. На їх думку, оцінка Preply перевищила $500 млн і скоріш за все знаходиться у коридорі $500 млн — $600 млн. На думку одного з опитаних, оцінка компанії може складати навіть більше $600 млн, оскільки Preply навіть не встигла використати кошти з раніше залучених $50 млн і наразі є привабливим бізнесом для інвестицій.

Залучені інвестиції — нові кошти, без кешауту для попередніх інвесторів, також уточнив AIN.UA Бігай.

Інвестиції

При цьому Preply — один з найбільш профінансованих українських стартапів, який поступається лише кільком інших українським єдинорогам, як от GitLab, Grammarly чи AirSlate. За час існування проект залучив близько $170 млн.

Зростання компанії активізував коронавірус та активний перехід на дистанційне навчання. Як наслідок, починаючи з 2020-го Preply зросла у рази.

Horizon Capital — лід раунду. Чому?

Ми не планували залучати інвестиції і спілкувалися з невеликою кількістю інвесторів, яких ми добре знаємо, з тими, з ким залишалися на зв’язку і хто спостерігає, як розвивається ринок. Horizon Capital має чудову репутацію фонда, який робить все можливе для своїх компаній і активно допомагає, коли це необхідно. Ми добре знаємо один одного ще з перших днів Preply. Вони швидко зробили чудову пропозицію, яка значно збільшила наші ресурси для інвестування в ШІ та зростання. 

Я також додам, що Horizon Capital є правильним та гідним партнером, щоб допомогти нам на наступних етапах та у підготовці до того, щоб стати публічною компанією в осяжному майбутньому. 

Ще хочу сказати про Reach Capital — це ще один значний інвестор, який є експертом в EdTech, один з найкращих фондів на цьому ринку. Зазвичай вони інвестують на ранній стадії, але добре знаючи наш ринок, вирішили інвестувати на пізній стадії як виняток. 

У що саме в ШІ ви будете інвестувати?

У ШІ-асистенти, які розраховані на наших користувачів: тьюторів (Teaching assistant) та учнів (Learning assistant).

Ці інструменти допоможуть персоналізувати кожен навчальний досвід з інтерактивними вправами, що розробляються з урахуванням попередніх взаємодій і живого спілкування на уроках.

  • Teaching assistant вже декілька місяців в активному використанні репетиторів.
  • Learning Assistant ми ще тестуємо, його задача — самостійно без репетитора генерувати додаткові вправи для учнів, пояснювати специфічні  правила, рекомендувати додаткову лексику для вивчення.

Наша увага до можливостей ШІ насамперед для того, щоб оптимізувати навчальний процес і зробити його ефективнішим.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук